Viši sud u Ppodgorici / - DAN
17/05/2024 u 19:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zoran Radović izabran za predsjednika Višeg suda

Na današnjoj sjednici Sudskog savjeta Zoran Radović izabran je za predsjednika Višeg suda u Podgorici. Na toj funkciji on će zamijeniti Borisa Savića.

- Na petnaestoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 17. maja 2024. godine Savjet je obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas broj 01-8657/23 od 25.12.2023. godine, za izbor predsjednika Višeg suda u Podgorici, Amirom Đokaj, Vesnom Kovačević, Predragom Krstonijevićem i Zoranom Radovićem, sudijama ovog suda. Na osnovu utvrđene rang liste za predsjednika Višeg suda u Podgorici izabran je Zoran Radović - objavljeno je na sajtu Sudskog savjeta.

Pored toga, kako se navodi, Savjet je shodno Memorandumu o upućivanju na rad u Registar Evropskog suda za ljudska prava i pisma registarke ESLJP gospođe Marialene Tsirli dao saglasnost Ministarstvu vanjskih poslova, da se produži angažman crnogorske predstavnice sutkinje Vanje Vujović do 31. 08. 2025.godine.

- Savjet je donio odluku o raspisivanju javnog oglasa za izbor jednog sudije Apelacionog suda Crne Gore; javnog oglasa za izbor jednog sudije Upravnog suda Crne Gore, javnog oglasa za izbor jednog sudije Privrednog suda Crne Gore, kao i interni oglas za popunjavanje slobodnog sudijskog mjesta u Osnovnom sudu u Kotoru, dobrovoljnim trajnim premještanjem iz jednog u drugi osnovni sud - dodaje se.

Sudski savjet je na predlog Opšte sjednice Vrhovnog suda imenovao Anu Kenjić Đukić, sudiju Osnovnog suda u Beranama za Disciplinskog tužioca, nakon što je prihvaćena ostavka dosadašnjeg Disciplinskog tužioca, zaključuje se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 23:01