Predrag Kalezić / - PRIVATNA ARHIVA
30/04/2024 u 22:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kalezić: Pravosuđe na ispitu u slučaju Kneževića, omogućiti mu fer suđenje

Crnogorsko pravosuđe je na ispitu u slučaju predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, koji je svojim dolaskom iz Londona svim crnogorskim građanima piokazao da je došlo do promjena, smatra direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije i analitičar Predrag kalezić.

– Knežević je veliki svjedok i treba da da mnogo informacija o brojnim aferama. Otvorio je proces pada Mila Đukanovića koji traje pet godina unazad. Sa aferom Koverta nastali su prvi put građanski protesti u Crnoj Gori. Crna Gora se tada probudila, bila je to beskompromisna želja naroda. To je bio Đukanovićev kraj. Pokret Odupri se i afera Koverta doprinijeli su Đukanovićevom padu, a treba podsjetiti da je Kneževića uloga bila nemjerljiva, jer se nijedan od tadašnjih biznismena nije odlučio na takav korak – podsjetio je Kalezić.

Gostujući u specijalnoj emisiji na A plus televiziji, nakon današnjeg izručenja Kneževića, Kalezić tvrdi Knežević ima povjerenje u dio pravosudnih oprgana u Crnoj Gori.

– Kneževiću treba omogućiti fer suđenje u kom će on dokazati svoju nevinost, bez obzira što ga je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić okrivio u tri postupka. Od samog početka su se tu vidjele političke indicije. A sada Katnića više nema na funkciji – ukazao je Kalezić.

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

Prema njegovim riječima, Knežević je i sam rekao da je bio primoran da funkcioniše u ambijentu bivšeg režima u kom je Đukanović bio tutor.

– Tada je bilo neminovno pristajati na reket, a Knežević je vodio računa da ne ulazi u radnje koje bi ga u budućnosti diskreditovale – ocijenio je Kalezić.

Laković: Izručenje dokaz kredibilne saradnje sa partnerskim bezbjednosnim službama

Kalezić smatra da Đukanović treba da bude zabrinut zbog aktuelnosti i nadolazećih događaja.

– Dok je Milivoje Katnić bio na funkciji, imao je svoje poluge. Katnić se uvijek trudio da Đukanovića zaštiti. Bio je veliki manipulator i brojne stvari je izvrtao ruglu na konferencijama – kazao je Kalezić.

Poručio je da Kneževića razumije što ne želi da bude svjedok saradnik.

– Cijenim da je na tužilaštvo odredi osnove za određivanje pritvora Kneževiću. Predrag Šuković i Vladimir Novović su pokazali da su tvrdokorni u sprovođenju pravosudnih radnji. Neka proces ide u tom pravcu da u najpravičnijem sudskom procesu dođe do istine. Ovo nije nikakva ćeranija. Crna Gora je žedna pravde, a građani su željni istine – zaključio je Kalezić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:10