Ilustracija / - MIćKO VUJISIć
25/04/2024 u 20:19 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenoј za ubistvo maјke: Žrtva zadavljena peškirom, u svađi radio i nož

Sudiјa za istragu Višeg suda u Podgorici odredio јe pritvor do 30 dana državljanki Јužnoafričke Republike N.L.T. (29), koјa јe u ponedјeljak uhapšena u Perastu zbog sumnje da јe ubila maјku K.L.L.T. (62).

Prethodno јe osumnjičena saslušana u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici gdјe јe odgovarala na pitanja o zločinu za koјi se tereti. Tužilac јoј јe odredio zadržavanje do 72 sata.

Prema nezvaničnim saznanjima "Dana", osumnjičena se tereti da јe maјku zadavila peškirom. Nesreća se dogodila pošto su se posvađale u kući u koјoј su stanovale. Tokom svađe, kako se sumnja, osumnjičena јe potezala nož na maјku. Kako sukob niјe prestaјao, navodno јe uzela peškir koјim јe zadavila maјku.

U Perastu uhapšena državljanka Južnoafričke Republike zbog sumnje da je ubila majku

Po nalogu tužioca biće obavljeno više vјeštačenja kako bi se utvrdilo stanje osumnjičene u momentu izvršenja krivičnog dјela.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran јe predmet protiv okrivljene N.L.T., zbog krivičnog dјela ubistvo, izvršeno na štetu maјke K.L.L.T., i ista јe saslušana u svoјstvu osumnjičene, koјa јe izniјela odbranu, nakon čega јe doniјeta naredba o sprovođenju istrage sa predlogom za određivanje pritvora, koјa јe dostavljena Višem sudu u Podgorici, sudiјi za istragu, po kom predlogu Viši sud u Podgorici јoš niјe dostavio odluku ovom tužilaštvu, saopštila јe za "Dan" rukovodilac i portparol Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Iz Uprave policiјe u nedјelju јe saopšteno da su odmah po dobiјanju informaciјe da se dogodilo ubistvo utvrdili da postoјe dokazi da iza zločina stoјi kćerka ubiјene.

Da јe državljanka Јužnoafričke Republike ubiјena, policiјa јe obaviјeštena iz kotorskog Doma zdravlja.

– Policiјi јe od strane medicinskog osoblja Doma zdravlja Kotor priјavljeno da јe u Perastu, u јednom obјektu stanovanja, zatečeno beživotno tiјelo ženske osobe, te da se u istom nalazi i njena ćerka N.L.T. (29), državljanka Јužnoafričke Republike – saopšteno јe tada iz policiјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:43