Mjesečni horoskop za maj / - SHUTTERSTOCK
01/05/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za maj: Ovnovima slijede poznanstva, Bikovima nove ljubavi, Blizancima flert sa strane

Astrolog Olga Savić otkriva kako su Ovnu, Biku i Blizancu naklonjene zvijezde u narednih 31 dan.

Posle turbulentne energije koja je bila prisutna tokom aprila i koja nam je u jednom trenutku donosila stagnaciju i blokiranost, a u drugom talase nervoze – ulazimo u mjesec maj koji djeluje prilično obećavajuće. U znaku Bika nalaze se Venera, Sunce, Uran i Jupiter, u znaku Vodolije su Pluton i Mjesec, a u znaku Riba Saturn i Neptun. Mars i Merkur se nalaze u znaku Ovna.

Svim planetama (sem Marsa i Merkura) krajnji je vladar miroljubiva, uživanjima i hedonizmu sklona Venera u Biku – koja tako lijepo umije da potroši, ali još ljepše da zaradi – pa obećava i popravljanje finansijskog sektora ili makar ulazak u stabilnije vode.

Mars koji tranzitira kroz svoje sjedište i znak Ovna će sa pozitivne strane tokom maja donijeti jaku energiju, sposobnost da se usmjerimo na svoje ciljeve, neodustajanje, samouvjerenost i pojačane aktivnosti. Sa negativne – aroganciju, nestrpljivost, impulsivnost i na žalost – ratobornost.

Prva planeta koja se aktivira tokom maja je Pluton, koji 2. kreće retrogradnim hodom u znaku Vodolije, ukazujući da će se u nama probuditi snaga za koju nismo ni bili svjesni da je imamo – i krenućemo u veliko čišćenje onog sektora koji Pluton aktivira. Ovo može biti naporan put za one osobe koje na prvim stepenima Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije imaju lične planete ili bitne natalne tačke.

U noći između 7. i 8. maja imamo mlad Mjesec u znaku Bika – vrlo povoljan period i za ljubavne, ali i za poslovno finansijske teme se otvara pred nama. Nov početak koji će i te kako vrijediti, biti trajnog karaktera i jako plodan. Od 15. maja i Merkur prelazi u znak Bika – vrijeme je da se dogovara i pregovara – naravno, po pitanjima posla, novca, uživanja, ljubavi. Priča ide natenane, bez žurbe i stresa – ali se stiže do cilja.

Sunce 20. maja prelazi u znak Blizanaca, a mi ostali u period koji donosi više razigranosti, aktivnosti, komunikativnosti, u period u kojem ćemo živnuti, želeti više da se krećemo i više da budemo društveno aktivni.

Već 24. maja i Venera ulazi u znak Blizanaca – pa u ljubavnom smislu dobijamo više koketiranja, flertovanja, dopisivanja – privući će nas osobe sa kojima se razumijemo, sa kojima se „kopčamo“ u trenutku, sa kojima razgovori dugo traju, skače se sa teme na temu – a sve uz ogromnu količinu smjeha, opuštenosti, šarmantnosti. Ukoliko baš i niste zadovoljni postojećim poslovno finansijskim stanjem – razmislite o dodatnom izvoru prihoda ili o dopunskom poslu – jer, i to je sada moguće.

Tog istog dana imamo i pun Mjesec u znaku Strijelca – pošto pun Mjesec predstavlja kulminaciju i završetak ciklusa – pravo je vrijeme da privodimo kraju sve ono što smo započeli u prethodnom periodu. Ovo su dani kada možemo biti nervozni, razdražljivi, nemirni i preosjetljivi.

I 26. maja Jupiter iz znaka Bika gdje je boravio godinu dana – prelazi u znak Blizanaca, gdje će boraviti do 9. juna 2025. godine. Ovo će naročito pogodovati Blizancima, ali i Vodolijama i Vagama, kao i Lavovima i Ovnovima – vi dobijate jednu moćnu podršku za svoje ciljeve. Manje naklonosti slijedi Djevicama, Strijelcima i Ribama – jer ovaj tranzit može donijeti preopterećenost i rasplinjavanje na više strana.

Sudeći po svemu – pred nama je jedan dosta solidan mjesec. Uživajmo u njemu, srećno!!!

 

image

Mjesečni horoskop za maj

- SHUTTERSTOCK

 

OVAN

Ljubav

Slobodnim Ovnovima maj donosi talas pozitivne energije, pojačan društveni život, prijatna iznenađenja i nova poznanstva. Prošlost se još uvijek može povremeno provlačiti kroz vaše misli – može doći kao talas tuge ili talas podsjećanja – ali vi sada idete naprijed, ostavljajući sve ono što je bilo iza sebe. Iako je cio mjesec više nego povoljan za ljubavna dešavanja – ipak je period do kraja druge dekade maja najbolji, jer poznanstva i odnosi započeti tada – imaju odlične osnove da postanu trajna vrijednost u vašem životu. Za vas – ovo je mjesec pozitivne inspiracije i uzbudljivih dešavanja – pa uživajte iz sve snage u njemu. Što se tiče zauzetih – ovo je odlično vrijeme da krenete novim, drugačijim i boljim putem, da se više povežete i planirate budućnost. Mjesec lijepih vijesti, ali i mjesec vjeridbi, vjenčanja, početka zajedničkog života.

Posao

Energija vam je odlična, imate jasne ciljeve i dovoljno snage i upornosti da stignete do njih. Nemojte da vaša nestrpljivost i povremena rigidnost pokvari neke pregovore. Zastoj koji je bio primjetan tokom aprila sada se prevazilazi i tokom ovog mjeseca možete napraviti dogovore koji će biti više nego isplativi po vas. Ovo je period ozbiljnih i dugotrajnih saradnji. Posle faze pojačanih troškova koja vas čeka tokom prve sedmice maja, ulazite prvo u fazu stabilnosti, a onda i u poboljšanje finansija.

Zdravlje

Iako se osjećate dosta bolje – nemojte testirati svoje granice izdržljivosti. Potrudite se da imate dovoljno prostora za odmor i za opuštanje. Moguće su glavobolje i problemi sa sinusima, alergijama.

 

BIK

Ljubav

Ukoliko ste slobodni – dobar ljubavni mjesec je pred vama. Već od kraja prve nedjelje maja za vas se otvaraju novi horizonti kada je i društveni život, ali i ljubav u pitanju. Provodićete vrijeme sa ljudima koji su vam bliski, sa kojima se razumijete i dobro osjećate, usput stvarajući nova poznanstva – od kojih neka mogu postati prave i trajne ljubavne priče. Ovo je posebno naglašeno do kraja druge dekade mjeseca. Treća dekada maja je više za ludovanje, flertovanje, ljubavna i erotska iznenađenja i uzbuđenja. Zauzeti Bikovi – i partnerova i vaša energija je drugačija tokom maja i biće mnogo lakše i povezati se i razumjeti, ali i uživati zajedno. Imaćete više vremena jedno za drugo, a umjećete i da jedno drugom pružite podršku, razumijevanje. Pošto je ovo dobar mjesec za uživanje – otputujte negdje zajedno.

Posao

Prvi dani maja mogu vam doneti pojačan pritisak i opterećenost, najpre finansijskim segmentom – ali ostatak maja bi trebao da u poslovnom smislu bude dosta povoljniji po vas i da vam donese više elana i motivisanosti. Do kraja mjeseca finansijski sektor će se poboljšati – a sada možete ostvariti i nov, trajan i stabilan dogovor, saradnju, posao ili projekat. Ukoliko težite promjenama, bilo u okviru firme u kojoj radite ili prelasku kod novog poslodavca – i to je sada otvoreno i to u drugom djelu mjeseca.

Zdravlje

Nešto više obratite pažnju na ishranu, jer je ovo period u kojem lako možete nabaciti višak kilograma.

 

BLIZANCI

Ljubav

Iako je Venera, planeta ljubavi tokom prve dvije dekade mjeseca u znaku Bika, sakrivena od vas – ovo ne znači da ćete ostati usamljeni. Možete da očekujete znatno pojačan društveni život, mnogo novih poznanstava i uzbudljivih dešavanja, pa čak i ozbiljno zaljubljivanje u drugom dijelu mjeseca. Kada tokom treće dekade maja i Venera i Jupiter pređu zajednički u vaš znak – ovo može označiti početak više nego dobre ljubavne priče koja će promijeniti vaš život. Što se tiče zauzetih – vi ćete imati i uspone ali i padove tokom maja. Možda vam nešto zahtjevniji period za komunikaciju sa voljenom osobom bude drugi dio mjeseca. Neki od vas mogu u ovom periodu biti skloni tajnoj komunikaciji ili flertovanju „sa strane“. No, isto tako baš u poslednjoj dekadi mjeseca pojedini parovi se mogu odlučiti za ozbiljniji korak u vezi.

Posao

Da, da – Jupiter ulazi u vaš znak, ali tek pred kraj mjeseca – pa one najbolje poslovne rezultate i velike promjene možete očekivati tek od tada. Do tada – budite spremni da pokažete svoje sposobnosti ukoliko imate napredovanje na umu. Isto tako – ovaj mjesec je povoljan za lagano postavljanje na stabilne osnove svih vaših planova – uložite snagu i energiju, isplatiće vam se. Imate dobre ideje, sada je trenutak da ih razradite i pokrenete. Finansijama ćete biti zadovoljni, posebno u drugom djelu mjeseca.

Zdravlje

Drugi dio mjeseca donosi nešto više umora, kao i pojačan stres.

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 07:16