Policija, ilustracija / - UP
26/04/2024 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osnovni sud: Službenicima policije određena mjera nadzora zabrana napuštanja stana

Iz Osnovnog suda Podgorica saopštili su da je nakon saslušanja kod istražnog sudije službenicima Uprave policije J.N, Ž.I, M.D, B.I, D.E, R.V određena mjera nadzora zabrana napuštanja stana.

- Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odbila predlog za određivanje pritvora osumnjičenima J.N, Ž.I, M.D, B.I, D.E, R.V, koji se terete za krivična djela primanje mita, inače službenicima Uprave policije, zbog opasnosti od ponavljanja djela, prije svega jer se radi o licima koja ranije nijesu osuđivana a okolnosti koje upućuju na mogućnost ponavljanja djela nisu takvog stepena da mogu opravdati određivanje pritvora, kao najrepresivnije mjere koju zakon propisuje - navode u saopštenju.

Nakon saslušanja kod sudije četiri policajca na slobodi: Rampa na Božaјu dizana i za pet eura

Iz suda dodajuda  cijeneći činjenicu da postoji realna mogućnost da, ukoliko se nađu na slobodi, mogu u slučaju povratka na svoje radno mjesto do donošenja odluke poslodavca o njihovoj suspenziji, ponoviti radnje za koje su osnovano sumnjivi da su izvršili u smislu krivičnog djela primanje mita, to je istima izrečena mjera nadzora zabrane napuštanja stana.

- Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je izrekla mjeru nadzora zabrane napuštanja stana u odnosu na šest policijskih službenika koji su bili radno angažovani na graničnom prelazu Božaj, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo primanje mita i to na način što su od stranih državljana prilikom sprovođena službene radnje vršenja granične kontrole, primali određene novčane iznose kako bi izvršili radnju koja je inače iz oblasti njihove nadležnosti, kao što je kontrola i unos podataka u elektronske evidencije. Takođe se jednom od osumnjičenih stavlja na teret da je primio mito kako ne bi izvršio službenu radnju koja je iz oblasti njegove nadležnosti. Navedena mjera je izrečena zbog opasnosti da osumnjičeni mogu ometati vođenje krivičnog postupka ukoliko se nađu na slobodi, budući da isti nijesu suspendovani sa svojih radnih mjesta - preciziraju iz suda.

Dodaju da je odbijen  predlog za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, budući da se ista svrha može ostvariti navedenom mjerom nadzora, zabrana napuštanja stana, pri čemu je posebno cijenjena činjenica da osumnjičeni ranije nijesu osuđivani, pa opasnost od ponavljanja djela stoji u mjeri koja nije dovoljna za određivanje pritvora.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:42