Nikola Rakočević / - DPS
14/05/2024 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rakočević: Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić, poslanici Nove srpske demokratije i DNP-a na čijem je čelu Milan Knežević kao i dva poslanika SNP-a, time što nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian” pokazali su odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

- Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru, naveo je Rakočević.

Crnogorska opozicija i dio parlamentarne većine glasali su pozitivno, tako da je Odluka koja je obaveza iz NATO partnerstva Crne Gore dobila potrebnu većinu, ističe on.

- Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put,  sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO, navodi Rakočević.

Završena rasprava o upućivanju pripadnika VCG u misiju UN i NATO operaciju

Učlanjenje Crne Gore u NATO bio je, ističe Rakočević, jedan od velikih strateških prioriteta politike DPS -a.

- Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije, zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:36