Aleksandar Vučić / - FOTO: FACEBOOK
14/05/2024 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić ipak dolazi u Kotor na Samit lidera Zapadnog Balkana i EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći će na samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru, potvrđeno je Vlade Crne Gore.

Kako javlja portal RTCG, Vlada je dobila potvrdu dolaska Vučića i ministra Siniše Malog.

Juče je saopšteno da će Vučić izostati sa samita, budući da će u srijedu biti održana sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici.

On je juče rekao da će zbog toga najvjerovatnije sjutra ujutru otići u Njujork, kao i da će u Kotor otići premijer Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, prenijela je Beta.

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije održaće se u četvrtak, 16. maja u Kotoru (Hotel Hyatt BlueBay), tokom koga će lideri zemalja regiona, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan. Domaćin samita biće predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Vučić zbog Generalne skupštine UN-a ne dolazi u Kotoru na samit

Sastanak lidera regiona kome će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O‘Brajen planiran je za 9:30. Samit se organizuje pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija” (One region, common vision).

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svjetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Dan uoči Samita održaće se i sastanak ministara evropskih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana, predstavnika Evropske komisije i partnerskih organizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:06