Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ZAKAZANO ROČIŠTE PO OPTUŽNICI PREDSJEDNIKA UDRUŽENJA MANJINSKIH AKCIONARA EPCG VASILIJA MILIČKOVIĆA
Utvrđuju da li Lidija Vukčević štiti Prvu banku
Miličković Utvrđuju da li Lidija Vukčević štiti Prvu banku
Pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra Elek­tro­pri­vre­de Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić po­zvan je da kao za­stup­nik op­tu­žbe pri­su­stvu­je ro­či­štu ko­je je za­ka­za­no za 7. jun.
Mi­lič­ko­vić je po­zvan ra­di is­pi­ti­va­nja i ocje­ne za­ko­ni­to­sti i oprav­da­no­sti op­tu­žni­ce ko­ju je 16. mar­ta ove go­di­ne po­di­gao pro­tiv spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Li­di­je Vuk­če­vić, a ko­ja je do­pu­nje­na 31. mar­ta. Njoj se sta­vlja na te­ret zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, kao i ne­sa­vje­stan rad u slu­žbi.
Po­ziv za ro­či­šte Mi­lič­ko­vi­ću upu­tio je pred­sjed­nik Vi­šeg su­da Bo­ris Sa­vić.
– Ras­pra­va mo­ra da ot­kri­je ne sa­mo mo­ti­ve Li­di­je Vuk­če­vić da za­šti­ti Pr­vu ban­ku, pre­mi­je­ro­vog bra­ta Aca Đu­ka­no­vi­ća, ko­ja je iz­da­la la­žnu po­tvr­du na ba­zi ko­je su ma­li ak­ci­o­na­ri EPCG po dru­gi put opljač­ka­ni, već i mo­ti­ve Ko­mi­si­je za har­ti­je od vri­jed­no­sti, na či­jem je če­lu Zo­ran Đi­ka­no­vić, i Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, da se sta­ve u ulo­gu po­ma­ga­ča pljač­ke, ili čak sa­mih or­ga­ni­za­to­ra pljač­ke – ka­zao je Mi­lič­ko­vić za „Dan”.
On je na­gla­sio da bi taj pro­ces mo­rao da ot­kri­je i ka­zni vi­nov­ni­ke, ka­ko je na­gla­sio, isto­rij­ske pljač­ke ak­ci­o­na­ra i gra­đa­na Cr­ne Go­re, kroz pro­ces pri­va­ti­za­ci­je EPCG.
– Po­zi­vam spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća da na ro­či­štu za­u­zme glav­nu ulo­gu ak­tiv­nog po­sma­tra­ča i da pro­ce­su­i­ra i osta­le spe­ci­jal­ne tu­ži­o­ce. Apo­stro­fi­rao bih ulo­gu po­moć­ni­ka spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Velj­ka Ru­do­vi­ća, ko­me je Vu­ji­ca La­zo­vić pri­znao u pi­sa­noj for­mi da je kod iz­bo­ra ita­li­jan­ske kom­pa­ni­je A2A za stra­te­škog part­ne­ra u EPCG svje­sno po­vri­je­đen za­kon, či­me je na­sta­la šte­ta od vi­še sto­ti­na mi­li­o­na – na­veo je Mi­lič­ko­vić.
On je ape­lo­vao i na li­de­re opo­zi­ci­je da uzmu ak­tiv­no uče­šće u tom slu­ča­ju u bor­bi za vla­da­vi­nu pra­va.
– Ne­do­pu­sti­vo je da se naj­ve­ća tran­sak­ci­ja na tr­ži­štu ka­pi­ta­la u Cr­noj Go­ri od­ra­di na ba­zi la­žne po­tvr­de iz­da­te od Pr­ve ban­ke i bro­ke­ra kup­ca ak­ci­ja, a ne na ba­zi uvi­da u ra­čun ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra. Oče­ki­va­no je da će mno­gi od ak­te­ra ove afe­re – La­zo­vić, Đi­ka­no­vić, Amir Nur­ko­vić, Bo­žo Mi­ha­i­lo­vić i dru­gi – ka­da ču­ju da se pan­do­ri­na ku­ti­ja otvo­ri­la, po­bje­ći pre­ko gra­ni­ce od prav­de – na­veo je Mi­lič­ko­vić, uz za­hval­nost „Da­nu” i „Vi­je­sti­ma” bez či­je po­dr­ške bi i ta op­tu­žni­ca, kao i mno­ge dru­ge, za­vr­ši­la u po­dru­mi­ma su­da i tu­ži­la­štva.
Mi­lič­ko­vić je ka­zao da je spre­man na za­tvor­sku ka­znu uko­li­ko se utvr­di da po­tvr­da Pr­ve ban­ke ni­je la­žna i da ni­je fal­si­fi­kat, kao i da Li­di­ja Vuk­če­vić tre­ba da bu­de su­spen­do­va­na uko­li­ko se do­ka­že da su na­vo­di iz nje­go­ve op­tu­žni­ce tač­ni. Na­gla­sio je da bi ona mo­ra­la da od­go­vo­ra kri­vič­no uko­li­ko se utvr­di da je ima­la in­te­res.
– Vla­da­vi­na pra­va je na is­pi­tu, a i sud jav­no­sti – za­klju­čio je Mi­lič­ko­vić.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"