Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SAMOSTALNI TAKSISTI IZ BIJELOG POLJA OGORČENI ZBOG NOVOG PROTJERIVANJA SA STAJALIŠTA U GRADU
Sila Boga ne moli
Taksisti ogorčeni na lokalnu upravu Sila Boga ne moli Oduzeli su nam pet prvih parking mjesta od hotela ,,Bijela rada”, niz ulicu prema zgradi pošte. To znači da su nas opet protjerali sa stajališta koje su nam, iako se s tim nijesmo saglasili, oni namijenili, ogorčeni su taksisti
BIJELO POLjE- Samostalni taksi prevoznici juče su, u ranim jutarnjim satima, na stajalištu zatekli službenika Komunalne policije, zajedno sa radnicima JP ,,Komunalno Lim”. To je, kažu, značilo novi atak nadležnih organa na njihovu djelatnost. Kako ističe taksista Željko Rakočević, nakon što su prognani sa stajališta ispred nekadašnje Robne kuće „Beograd”, sadašnjeg tržnog centra ,,Forum”, i dovedeni u Ulicu Tomaša Žižića, ponovo im se uskraćuje pravo na rad.
-Oduzeli su nam pet prvih parking mjesta od hotela ,,Bijela rada”, niz ulicu prema zgradi pošte. To znači da su nas opet protjerali sa stajališta koje su nam, iako se s tim nijesmo saglasili, oni namijenili. I ovo pokazuje da sila boga ne moli, da udaraju tamo gdje je najtanje. Na nas taksi prevoznike, koji smo prinuđeni da se bavimo ovim teškim poslom, usljed nedostatka drugog zaposlenja, i da tako na jedvite jade izdržavamo svoje porodice-kazao je Rakočević.
On je dodao da su nadležni još jednom zavukli ruku u džepove taksista, čime im je nanovo umanjena šansa da rade kako bi zaradili za egzistenciju svojih porodica.
-Ne možemo da vjerujemo da je nekome pala ovako nerazumna ideja na pamet, da nam ponovo uskrate pravo da normalno radimo i od svog rada izdržavamo brojne familije. A obećali sasvim suprotno. Kad smo protestovali što nas pomjeraju ispred robne kuće, gdje su inače korisnici taksi usluga godinama bili naviknuti na nas, oni su obećali da ćemo ovdje, u Ulici Tomaša Žižića imati još bolje uslove. To nam je saopšteno na sastanaku predstavnika samostalnih taksi vozača sa gradonačelnikom Aleksandrom Žurićem, načelnikom Centra bezbjednosti Milošem Bulatovićem, sekretarom Sekretarijata za saobraćaj i puteve Dejanom Lukovićem i načelnikom Komunalne policije Muradifom Badžićem. I sad opet udariše na nas, sklanjaju nas sa stajališta koja su nam oni odobrili- ogorčeni su taksiti.
Oni su najavili radikalniju borbu za svoja prava.
Kažu da neće pristati na očigledan teror i da će koristiti sva legalna sredstva da se izbore za bolje uslove za rad.
-Ionako smo pogođeni malim brojem taksi stajališta, kojih je samo pet, iako smo treći grad po veličini u Crnoj Gori, a ima više od 80 samostalnih taksi prevoznika. Pored ovog u glavnoj gradskoj ulici, drugo stajalište je u Ulici Tomaša Žižića, između gradskog parka i zgrade biroa rada i Radija Bijelo Polje, a treće na staroj autobuskoj stanici. Četvrto mjesto za nas je kod Opšte bolnice i Doma starih u naselju Medanovići, a pe­to u Ne­da­ku­si­ma kod gla­va­ne že­lje­znič­ke sta­ni­ce. To je pre­ma­lo, zbog če­ga smo če­sto tra­ži­li da se pro­na­đu lo­ka­ci­je za no­va par­king tak­si sta­ja­lišt­a, is­ti­če Ra­ko­če­vić.
Tak­si­sti ka­žu da je­dva pre­ži­vlja­va­ju i sa­sta­vlja­ju kraj s kra­jem.
-Ot­kad su nas smje­sti­li u Uli­cu To­ma­ša Ži­ži­ća, te­ško da mo­že­mo i za do­ru­čak da za­ra­di­mo. Za­to te­ško i iz­mi­ru­je­mo da­žbi­ne pre­ma dr­ža­vi. Raz­mi­šlja­mo o to­me da pr­vo or­ga­ni­zu­je­mo pro­sest i auta par­ki­ra­mo ili is­pred zgra­de Op­šti­ne ili na no­vom po­plo­ča­nom grad­skom tr­gu- is­ti­če Ra­ko­če­vić, do­da­ju­ći da se do­sta ta­si­sta od­ja­vi­lo i vi­še ne ra­di, i da će tim ko­ra­ci­ma, na­kon ju­če­ra­šnjeg po­mje­ra­nja, kre­nu­ti još dio nje­go­vih ko­le­ga, i svo­je mje­sto po­tra­ži­ti na evi­den­ci­ji ne­za­po­sle­nih bi­roa ra­da.
-Ovaj par­king pro­stor ko­ri­sti ne­ko­li­ko de­se­ti­na sa­mo­stal­nih tak­si pre­vo­zni­ka, i od svog ra­da svi hra­ni­mo vi­šeč­la­ne po­ro­di­ce. Ra­di­mo po či­tav dan i, upr­kos ma­lim za­ra­da­ma, od to­ga ži­vi­mo. Za­to tra­ži­mo da nas ne pre­tva­ra­ju u so­ci­jal­ne slu­ča­je­ve ili tje­ra­ju da tra­ži­mo azil u ne­koj dru­goj dr­ža­vi, po­ru­ču­ju tak­si­sti.M.N.


Lu­ko­vić: Bez­bjed­nost ključ­ni raz­log

U lo­kal­noj upra­vi su sa­op­šti­li da sve ra­de da bi bez­bjed­nost uče­sni­ka u sa­o­bra­ća­ju bi­la na vi­šem ni­vou, i da bu­de omo­gu­će­no da vla­sni­ci auta, ali i pje­ša­ci ima­ju neo­p­hod­ne uslo­ve, a da tak­si pre­vo­zni­ci nor­mal­no oba­vlja­ju svoj po­sao.
-Ni­je ri­ječ o bi­lo ka­kvoj sa­mo­vo­lji ili rad­nji ko­ja ne­ma upo­ri­šte u pro­pi­si­ma. Sa­mo smo mo­ra­li da is­po­štu­je­mo Za­kon o sa­o­bra­ća­ju, ko­ji za­bra­nju­je za­su­ta­vlja­nje i par­ki­ra­nje od ras­kr­sni­ce. Za­to smo is­klju­či­vo iz bez­bje­do­no­snih raz­lo­ga ra­ni­ja par­king mje­sta uki­nu­li, ka­ko bi bi­li za­šti­će­ni i vo­za­či i pje­ša­ci. Pro­du­ži­li smo tak­si sta­ja­li­šta sve do kra­ja uli­ce-ka­zao je De­jan Lu­ko­vić, se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za sa­o­bra­ćaj i pu­te­ve.
On do­da­je da je do­dat­ni raz­log po­mje­ra­nja sta­ja­li­šta za tak­si­ste ka­ko bi iz Uli­ce To­ma­ša Ži­ži­ća sva­ko auto, pa i ka­mi­on, mo­gli ne­sme­ta­no da skre­nu i uđu pre­ma grad­skoj par­king ga­ra­ži što do­sad ni­je bio slu­čaj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"