Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Režim se 12 godina brani ćutanjem * Pajović predsjednik Skupštine, Jasavić potpredsjednik Vlade * Strani eksperti da ispitaju propuste * Žugić potrošio otpremnine * Režim se 12 godina brani ćutanjem * Hrvatska odblokirala Srbiji poglavlje 23 * Rok balada dobila sjajan spot
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović, funkcioner GP URA:
– Zavod za zapošljavanje je jedna od najozloglašenijih institucija u aferi „Snimak”.

Vic Dana :)

Što rade mladenci prve bračne noći?
Jedan broji novac, a drugi stavlja slike na Fejsbuk.

Plavuša se hvali prijateljicama:
Moj sin ide na časove engleskog, njemačkog i algebre.
Sine dođi reci nešto na algebarskom .....Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport NA SJEDNICI IZVRŠNOG ODBORA FUDBALSKOG SAVEZA CRNE GORE DONIJETA ODLUKA O PROMJENI SISTEMA TAKMIČENJA Od sezone 2017/18 u eliti deset klubova Broj klubova u Drugoj ligi biće smanjen od sezone 2018/19
Iz­vr­šni od­bor Fud­bal­skog sa­ve­za Cr­ne Go­re, sjed­ni­ci odr­ža­noj ju­če, iz­mi­je­nio je stal­na tak­mi­če­nja. Iz­mje­ne u si­ste­mu tak­mi­če­nja do­ži­vje­le su Pr­va li­ga, Dru­ga li­ga i kva­li­fi­ka­ci­je za po­pu­nu dva po­me­nu­ta tak­mi­če­nja, kao i Omla­din­ska li­ga i Ka­det­ska li­ga Cr­ne Go­re.
– Tak­mi­če­nje u Pr­voj li­gi tak­mi­čar­ske se­zo­ne 2016/2017 odr­ža­va se sa 12 klu­bo­va po tro­kru­žnom bod si­ste­mu (33 ko­la). Na kra­ju tak­mi­čar­ske se­zo­ne di­rekt­no is­pa­da­ju tri naj­sla­bi­je pla­si­ra­ne eki­pe, a ti­mo­vi ko­ji bu­du pla­si­ra­ni na osmo i de­ve­to mje­sto igra­ju ba­raž za po­pu­nu Pr­ve li­ge za tak­mi­čar­sku se­zo­nu 2017/2018. Tak­mi­če­nje u Pr­voj li­gi u se­zo­ni 2017/2018. igra­će se sa 10 klu­bo­va po če­tvo­ro­kru­žnom bod si­ste­mu (36 ko­la). Na kra­ju tak­mi­čar­ske se­zo­ne 2017/2018. iz Pr­ve li­ge di­rekt­no is­pa­da po­sled­nje­pla­si­ra­na eki­pa, a sa­sta­vi ko­je su se na kra­ju se­zo­ne 2017/2018. bu­du na osmom i de­ve­tom mje­stu igra­će ba­raž za po­pu­nu Pr­ve li­ge za tak­mi­čar­sku se­zo­nu 2018/2019 – sto­ji u sa­op­šte­nju sa sjed­ni­ce Iz­vr­šnog od­bo­ra FSCG
Ka­da je u pi­ta­nju Dru­ga li­ga, od se­zone 2016/2017. igra­će 12 klu­bo­va po tro­kru­žnom bod si­ste­mu, a eki­pa ko­ja na kra­ju bu­de pr­va di­rekt­no ula­zi u Pr­vu li­gu, dok će dru­go­pla­si­ra­ni i tre­će­pla­si­ra­ni igra­ti ba­raž. S dru­ge stra­ne, iz li­ge di­rekt­no is­pa­da­ju tri naj­sla­bi­je pla­si­ra­ne eki­pe. Dru­ga li­ga će i u se­zo­ni 2017/2018. bro­ja­ti 12 klu­bo­va, dok će od se­zo­ne 2018/2019. i ovaj rang bro­ja­ti de­set eki­pa.
Pro­mje­ne u si­ste­mu ta­ka­mi­če­nja do­ži­vje­le su i Omla­din­ska i Ka­det­ska li­ga. Već od ove se­zo­ne tak­mi­če­nje će se od­vi­ja u dvi­je fa­ze i to: je­se­nji dio -pre­li­mi­nar­na i pro­ljeć­ni dio-fi­nal­na. Na­čin od­i­gra­va­nja ure­di­će se Pro­po­zi­ci­ja­ma tak­mi­če­nja ko­je do­no­si Iz­vr­šni od­bor FSCG.
IO FSCG je od­lu­čio da ljet­ni pre­la­zni rok za igra­če klu­bo­va svih ste­pe­na tak­mi­če­nja, osim za igra­če klu­bo­va žen­skog fud­ba­la i fut­sa­la, poč­ne 7. ju­na i tra­je do 2. av­gu­sta 2016. go­di­ne, dok će zim­ski pre­la­zni rok tra­ja­ti od 24. ja­nu­a­ra do 21. fe­bru­a­ra 2017. go­di­ne.
Na sjed­ni­ci je pri­hva­ćen iz­vje­štaj o fi­nan­sij­skom po­slo­va­nju FSCG u 2015. go­di­ni sa iz­vje­šta­jem re­vi­zo­ra i isti će bi­ti pro­sli­je­đen Skup­šti­ni na usva­ja­nje, ko­ja je za­ka­za­na za 6. jul 2016. go­di­ne. Ta­ko­đe, usvo­jen je iz­vje­štaj o iz­grad­nji Ku­će fud­ba­la FSCG, ve­ri­fi­ko­va­ne su od­lu­ke Od­bo­ra za hit­na pi­ta­nja FSCG i re­gi­stra­ci­je Fud­bal­skih klu­bo­va: Por­to Pod­go­ri­ca, Ma­le­si­ja 2010 Tu­zi i North star 2014 Plje­va­lja i pro­mje­nu ime­na ŽFK Pal­ma u ŽFK Bu­duć­nost Pod­go­ri­ca.
Na kra­ju, do­ni­je­ta je od­lu­ka da se pri­hod od pro­da­je ula­zni­ca za hu­ma­ni­tar­nu utak­mi­cu A i B re­pre­zen­ta­ci­ja Cr­ne Go­re udvo­stru­či, pa će Do­mu za ne­zbri­nu­tu dje­cu „Mla­dost” iz Bi­je­le i Za­vo­du „Ko­man­ski most” iz Pod­go­ri­ce, bi­ti upla­će­no po pet hi­lja­da eura.D.P.


Li­ga kre­će 6. av­gu­sta

Na sjed­ni­ci IO utvr­đen je ka­len­dar tak­mi­če­nja za Pr­vu li­gu, Dru­gu li­gu i Kup Cr­ne Go­re za je­se­nju po­lu­se­zo­nu 2016/2017. Naj­e­li­t­ni­je cr­no­gor­sko tak­mi­če­nje kre­nu­će 6. av­gu­sta, a po­sled­nje je­se­nje ko­lo na pro­gra­mu je 3. de­cem­bra. To­kom pr­vog di­je­la se­zo­ne od­i­gra­će se dva van­red­na ko­la (4. i 14.), a zbog oba­ve­za re­pre­zen­ta­ci­je, eki­pe će ima­ti i tri pa­u­ze od po dvi­je sed­mi­ce.
Pr­vo ko­lo Dru­ge li­ge na pro­gra­mu je 14. av­gu­sta, a je­sen se za­vr­ša­va me­če­vi­ma 17. ko­la, 27. no­vem­bra. Kup tak­mi­če­nje kre­će 21. sep­tem­bra su­sre­ti­ma še­snae­sti­ne fi­na­la, a do kra­ja ka­len­dar­ske go­di­ne bi­će od­i­gra­ni me­če­vi osmi­ne fi­na­la (28. sep­tem­bar i 26. ok­to­bar) i če­tvrt­fi­na­la (2. i 30. no­vem­bar).

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"