Spajić i Đurašković / - FOTO: VLADA CRNE GORE/SASAMATIC
24/05/2024 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić: Uskoro kreće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja

Vlada Crne Gore i Prijestonica pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to u najskorijem roku, poruka je sa sastanka premijera Milojka Spajića i gradonačelnika Nikole Đuraškovića.

Premijer je istakao da je to jako dobar projekat koji će imati punu podršku Vlade Crne Gore i da će sredstva za izgradnju biti opredijeljena iz Kapitalnog budžeta.

-Konstatovano je da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, a da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta- saopšteno je iz Vlade.

Tokom sastanka je naglašeno da je ovo najvažnija investicija u ovom momentu za Cetinje i da je realno očekivati da bi radovi mogli biti završeni do proslave 20 godina od obnove nezavisnosti.

-Razgovarano je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima poput izgradnje nove sportske dvorane, ali i rekonstrukciji vodovodne mreže, što je pitanje koje muči građane Cetinja decenijama. Bilo je riječi i o interesovanju stranih investitora i mogućnosti da konačno bude na pravi način valorizovan prostor Gornjeg Oboda- zaključuje se u saopštenju.

Spajić: Linija Budva - Dubrovnik doprinos povezivanju sa EU, kreće od 29. juna, cijena karte 55 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 12:33