Izvorište Vodenice / Božidar Jelovac
18/01/2023 u 15:38 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veći dio Pljevalja bez vode za piće, zamutilo na Breznici i Pliješi

Iz gradskog Vodovoda su saopštili da stanovnici naselja Guke, kao i drugih djelova grada, koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Jugoštica, mogu da koriste vodu za piće

Najnovije padavine uslovile su zamućenje izvorišta sa kojih se veći dio Pljevalja snabdijeva vodom. Naime, kiša je zamutila izvorišta Breznica i Pliješ, odakle se inače veći dio grada snabdijeva vodom.

- Usljed pojačanih atmosferskih padavina došlo je do povećanja stepena mutnoće vode sa vodovoda „Breznica“ i „Pliješ“, te su vode sa tih vodovoda higijenski neispravne i ne može se koristiti za piće - saopšteno je iz gradskog Vodovoda.

Iz pomenutog preduzeća su saopštili da stanovnici naselja Guke, kao i drugih djelova grada, koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Jugoštica, mogu da koriste vodu za piće.

- Voda sa vodovoda „Jugoštica“ je higijenski ispravna i može  se koristiti za piće - saopšteno je iz „Vodovoda“.

Veći dio Pljevalja od 17. decembra do 9. januara nije imao vodu za piće. Decembarske kiše su i tada zamutile pomenuta izvorišta. Nažalost, ista situacija se ponovila nakon devet dana.

Zanimljivo je da iz lokalne uprave niko ništa ne preduzima, kako bi se obezbijedile cisterne sa ispravnom vodom, već se građani snalaze donoseći vodu sa okolnih izvorišta ili kupuju flaširanu vodu u trgovinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:24