foto twitter - US Embassy Sarajevo / - FOTO TWITTER - US EMBASSY SARAJEVO
10/11/2023 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pripadnici Oružanih snaga BiH vježbaju sa britanskim i američkim vojnicima

U objavi se navodi da u vježbama učestvuju pripadnici američke 4. brigade za pomoć sigirunosnim snagama i Prvog bataljona Kraljevske Anglikanske regimente vojske Velike Britanije

Ambsada SAD-a u Bosni i Hercegovini objavila je informacije o saradnji i vježbama pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te pripadnika vojski SAD-a i Velike Britanije, prenosi Klix.

U objavi se navodi da u vježbama učestvuju pripadnici američke 4. brigade za pomoć sigirunosnim snagama i Prvog bataljona Kraljevske Anglikanske regimente vojske Velike Britanije.

- Vojnici američke vojske za Evropu i Afriku iz 4. brigade za pomoć sigurnosnim snagama nalaze se u BiH gdje provode zajedničke aktivnosti sigurnosne sradnje zajedno s Prvim bataljonom Kraljevske anglikanskoe regimente Ujedinjenog Kraljevstva i pješačkim brigadama Oružanih snaga BiH- objavila je Ambasada.

Pojasnili su da vojnici iz sve tri zemlje zajedno rade na naprednom taktičkom planiranju, razvoju vodstva i međunarodnim operacijama potpore miru.

- Ovaj angažman omogućuje tim vojnicima razmjenu iskustava uz usavršavanje individualnih i kolektivnih vještina i povećanje interoperabilnosti- zaključili su iz Ambasade SAD-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:52