Никита Михалков / - слободни извори
25/01/2023 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikita Mihalkov otpušten iz bolnice: Vaše molitve su mi pomogle u liječenju

Slavni reditelj obratio se javnosti putem svog Telegram kanala navevši kako je dobro, ali i kako će biti neophodno još neko vrijeme da se u potpunosti oporavi

Ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov saopštio je da je otpušten iz bolnice, ali da će mu biti potrebno neko vrijeme da se oporavi.

Slavni reditelj obratio se javnosti putem svog Telegram kanala navevši kako je dobro, ali i kako će biti neophodno još neko vrijeme da se u potpunosti oporavi:

– Moji dragi prijatelji i ovo nije nikakva stilska figura, jer ste mi i dragi i prijatelji! Siguran sam da su na mnogo načina, izuzimajući naravno ogroman napor ljekara i svih bližnjih, vaša želja za mojim oporavkom i vaše molitve ono što mi je pomoglo da se vratim kući. Naravno, potrebno je još neko vrijeme kako bih se oporavio, ali s obzirom da su me doktori otpustili iz bolnice, to znači da su oni mirni kad je u pitanju moje zdravstveno stanje – napisao je, kako prenose RIA Novosti, Mihalkov na Telegramu.

Podsjetimo, Nikita Mihalkov je hospitalizovan 5. januara zbog gripa, a ruski mediji su tada spekulisali da je u veoma lošem stanju jer je dobio tešku upalu pluća uzrokovanu korona virusom. Sam reditelj i glumac obratio se prvi put javnosti 10. januara iz bolničke postelje saopštivši da ostaje u bolnici zbog daljih pretraga i tretmana.

Ljekari su mu konstatovali idiopatsku upalu pluća, a pogoršali su se i umjetnikovi hronični srčani problemi.

Nikita Mihalkov rođen je 21. oktobra 1945. godine u Moskvi, a za film „Varljivo sunce“ ovjenčan je Oskarom. Potpisao je naslove, kao što su: „Prijatelj među strancima, stranac među prijateljima“, „Rob ljubavi“, „Nedovršeni komad za mehanički klavir“, „Sibirski berberin“, predsjednik je Ruske kinematografske unije, Moskovskog filmskog festivala, a u poslednjem izbornom ciklusu u Srpskoj akademijii nauka i umjetnosti dobio je status inostranog dopisnog člana SANU.

Nedavno je Ukrajina uvrstila Nikitu Mihalkova, pored još stotinak ličnosti iz ruskog javnog života, na crnu listu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 17:54