ilustracija, rasol / SHUTTERSTOCK - RASOL, ILUSTRACIJA
23/01/2023 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rasol - ublažava mamurluk i jača imunitet

Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun supstanci koje jačaju imunitet

Konzumiranje soka od kisjeloga kupusa, poznatog kao rasol, naročito se preporučuje zimi.

Tokom kisjeljenja kupus ispušta tečnost koja sadrži velike količine vitamina B, C, E i K, ali i minerale poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma.

Rasol je odličan za probavu i jačanje crijevne flore. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu tokom fermentacije unose balans u crevnu floru i održavaju je zdravom.

Konzumiranje se posebno preporučuje tokom hladnijih mjeseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun supstanci koje jačaju imunitet, prenosi 24sata.hr.

Ako ste popili previše alkohola, mamurluk ćete ublažiti rasolom. On će nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.

Takođe, aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti. Rasol je niskokalorična namirnica, a istovremeno sadrži mnogo vlakana i vitamina pa djeluje kao probiotik. Odličan je dodatak ishrani i tokom dijete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. mart 2023 04:14