/ - PHOTO BY LAåRK BOSHOFF ON UNSPLASH
07/03/2023 u 00:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smanjite količinu toksina na prirodan način

Ako želite očistiti pluća od nakupljenih toksina, nikotina i drugih čestica, bilo bi dobro sprovesti proces detoksikacije

Iako niste pušač, detoks pluća je svima potreban. Duvanski dim šteti i ljudima koji ne puše, a najviše njihovim plućima. Pored toga, veliki broj zagađenih čestica iz vazduha dospijeva u naše respiratorne organe. 

Mliječni proizvodi

Ako želite očistiti pluća od nakupljenih toksina, nikotina i drugih čestica, bilo bi dobro sprovesti proces detoksikacije.

Čitav proces traje tri dana, a veče prije prvog dana detoksikacije poželjno je popiti šolju biljnog čaja pred spavanje. Takođe, bar dva dana prije početka procesa ne bi trebalo konzumirati mliječne proizvode jer mogu usporiti detoksikaciju.  Kada se probudite, iscijedite sok od dva limuna u 3dl vode i popijte prije doručka, prenosi Avaz.

U toku dana popijte 3 dl soka od grejpfruta ili ananasa. Sokove možete razblažiti mineralnom vodom. Ananas i grejpfrut su odličan izbor jer su bogati antioksidansima.  Potom treba tokom dana popiti 3 dl svježe iscjeđenog soka od mrkve u periodu između doručka i ručka. Mrkva pozitivno utiče na alkalizaciju krvi i pobošljava proces detoksikacije.

Odličan izbor

Nakon ručka popijte 4 dl soka od repe, peršuna, paradajza, smokve - potrebno je odabrati neku od namirnica bogatih kalijumom. Prije spavanja popijte 4 dl soka od brusnice, koja je takođe odličan izbor za eliminaciju bakterija i toksina. Za potpuniju detoksikaciju trebalo bi svakog dana provesti oko 20 minuta u toploj kupki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:04