/ - PHOTO BY OMAR LOPEZ ON UNSPLASH
27/02/2023 u 03:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fen vam može pomoć da uspavate bebu

Imajte u vidu da materica nije tiho mjesto, beba se navikla na to da čuje razne zvuke koji se čuju u tijelu mame i neki zvuci su konstantni

Ako imate bebu već vam je poznato da je jedna od najtežih stvari uspavati je, naročito kada ne želi da sarađuje. Nemogućnost da beba zaspi, automatski znači i nesanica kod roditelja, koji su već umorni zbog svih obaveza koje sa bebom imaju.

Zvuk materice

Ali, postoji jedan trik koji će vam pomoći kada se osjetite očajno, fen za bebe, odnosno, zvuk fena će uspavati vašu bebu za tili čas. U trenucima kada beba ne može da zaspi fen vam može pomoći iz jednog prostog razloga –bela buka koju fen pravi podsjeća bebu na zvuke materice. 

Imajte u vidu da materica nije tiho mjesto, beba se navikla na to da čuje razne zvuke koji se čuju u tijelu mame i neki zvuci su konstantni, kao što su otkucaji srca. Bijela buka je konstantna buka koju prave mašine kao što je usisivač ili fen, to nije buka koja se povremeno pojavljuje i koja može da ometa san, kao što je, na primjer, zvuk bušilice, prenosi Avaz.

Zato u trenutku kada mislite da nikad nećete moći uspavati vašu bebu, fen može biti vaš spas.

Bučno okruženje

Bitno je da još od najranijih dana privikavate bebu na buku u kući, a ne da se trudite da uvijek sve bude tiho kako bi ona zaspala.  Prije svega jer se beba već navikla na buku u materici, a druga stvar je da kako dijete odrasta imat će više problema da zaspi u bučnijem okruženju, čime se povećava mogućnost za razvijanjem poremećaja sna. Dakle, nemojte privikavati dijete na potpunu tišinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:43