/ -SHUTTERSTOCK
25/04/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako ukloniti bore na vratu i zategnuti kožu bez skalpela

Starost drveta određuje se brojem godova i na taj način je veoma slično čovjeku, jer je vrat taj koji najlakše odaje naše godine. Što je više godova, to jest bora u ovoj oblasti, to starije osoba izgleda.

I, nažalost, mogu se vidjeti golim okom. Ali da li je to samo pitanje starosti? I kako ukloniti bore na vratu prirodnim putem.

Kako ukloniti bore na vratu i šta ubrzava njihov nastanak

Ono što definitivno ubrzava pojavu bora na vratu jesu sledeći faktori:

Nepravilno držanje.

Nedostatak fizičke aktivnosti.

Prenaprezanje tokom izvođenja vježbi u teretani.

Stalno sjedite spuštene glave (dok koristite telefon).

Slabljenje vezivnog tkiva.

Da biste se riješili venerinih prstenova, ne možete se osloniti samo na antiage kreme i serume. Neophodno je i da redovno izvodite vježbe za vrat. Idealno bi bilo da ih radite dva puta dnevno. Ako budete istrajni, rezultati će brzo biti vidljivi i bore će nestati.

Vježbe koje eliminišu venerine prstenove

Vježba istezanja

Da biste opustili mišiće, potrebno ih je istegnuti. U stojećem položaju (ruke su spuštene pored tijela), povucite jednu ruku nadolje i nagnite glavu u suprotnom smjeru. Fokusirajte se na povlačenje ruke. Nastavljamo da povlačimo ruku nadolje i polako okrećemo i lagano naginjemo glavu u različitim pravcima (zadržavajući opšti pravac u suprotnom smjeru od ruke) – na taj način istežemo sve mišiće vrata. Sada radimo isto na suprotnoj strani. Kada se istegnemo lijevo i desno, radimo na prednjoj površini vrata: povlačimo obje ruke nadolje, bradu gore.

Vježba za opuštanje vrata

Odlična vježba za opuštanje ramenog pojasa. Desnom rukom uhvatite mišiće ramenog pojasa na suprotnoj (lijevoj) strani i stežite ih kratkim, ali čvrstim pokretima. Sada uradite isto sa lijevom rukom na desnoj strani. Zatim uhvatite zadnji dio vrata dlanom i ponovite manipulaciju. Ako se pojavi bol, ne brinite. Vremenom će proći. Sama vježba je potpuno bezbijedna, jer ne pravite opasne pokrete vratom sa velikom amplitudom.

Vježba za opuštanje vrata "pijavica"

Stavite dlan na potiljak na suprotnoj strani i držite ga. Ispruži ruku prema sebi. Pri tome, dlan treba da ostane kao da se "lijepi" za vrat kako bi povukao kožu i mišiće. Sada pomjerite dlan malo više i izvršite pokret u istom pravcu. Ovo je neophodno kako bi se pravilno obradio svaki centimetar površine. Drugom rukom nježno ali snažno gnječite površinu vrata sa druge strane na isti način.

Vježba "ždralov vrat"

Početni položaj: stojeći, stopala u širini ramena i blago savijena. Karlica je blago uvučena naprijed, leđa su ravna. Ruke slobodno vise. Polako pravite kružne pokrete glavom u sagitalnoj ravni (ovo je vertikalna ravan koja dijeli tijelo na desnu i levu polovinu). Pokret tipa biča: glava se pomjera naprijed, dok lice ostaje vertikalno. Kada se dostigne krajnja prednja tačka, vrat se savija i glava se naginje napred.

Zatim se glava pomjera prema tijelu, zadržavajući savijen položaj. Zatim ispravljamo vrat, pršljen po pršljen. Glava se vraća u prvobitni vertikalni položaj. Tokom vježbe tijelo treba da bude što opuštenije.

Vježba "vrat kornjače"

Početni položaj: isti kao kod izvođenja prethodne vježbe. Izvedite pokret kao u prethodnoj vježbi, ali u suprotnom smjeru. Kornjača pravi sličan pokret kada gurne glavu iz vode.

Uvijek pazite na svoje držanje, kako sjedite na poslu, na kom nivou je monitor. Ne spuštajte glavu kada koristite telefon – već podignite telefon da bude u visini očiju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:00