/ -SHUTTERSTOCK
19/12/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na ovaj način možete brzo i efikasno sniziti krvni pritisak

Kiropraktičar Erik Berg podijelio je jednostavan način za snižavanje visokog krvnog pritiska na svom kanalu na Jutjubu

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može da dovede do zdravstvenih problema, uključujući srčani i moždani udar. Kiropraktičar Erik Berg podijelio je jednostavan način za snižavanje visokog krvnog pritiska na svom kanalu na Jutjubu.

"To je veoma, veoma jeftin trik. U stvari, ne košta ništa", rekao je on. Njegov savjet nije povezan sa ishranom ili vježbanjem. Sve što treba jeste da dišete. Berg preporučuje metodu sporog disanja od samo šest udisaja u minuti. "Ova metoda znatno snižava krvni pritisak, posebno kod osoba sa srčanom insuficijencijom. Takođe je najbolja stvar za smirivanje nerava", objasnio je on.

On napominje da osobe sa hipertenzijom, posebno ako imaju dijabetes ili su gojazne, dišu prilično ubrzano.

"Pokušajte da nađete vremena svaki dan da praktikujete ovu metodu. Nemojte se naprezati, jer ćete tako aktivirati simpatički nervni sistem. Samo polako udahnite kroz nos pet sekundi, zatim izdišite kroz usta pet sekundi. Ovo će dati šest ciklusa udisaja i izdisaja koji će početi da utiču na vaš autonomni nervni sistem, i sniziti krvni pritisak, uspotiti rad srca, smiruje vas", zaključio je on.

Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može da dovede do zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i moždani udar, tako da je ključno držati ga pod kontrolom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:35