Trikovi za uspavljivanje bebe / -PIXABAY
01/02/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tri savjeta kako da beba preko dana odspava duže od 30 minuta

Sve što vam je potrebno jesu: raspored, rutina i plan

Kada postanete roditelji prvi put, sigurno je da vam mnoge stvari neće biti jasne i biće vam potrebno vrijeme da se naviknete. Neke stvari se mijenjaju i vi više niste glavni.

Jedna od onih stvari na koje bi trebalo da se naviknete jeste bebin dnevni san. Istina je da većina beba stvori neki svoj ritam koji često odudara od onog koji je preporučen, a roditeljima je potrebno vrijeme da se naviknu.

Priznaćete da postoji trenutak kada vam dođe da počupate kosu zbog nespavanja koje vam izaziva nervozu jer ne stižete ni vi da se odmorite. Postoji rješenje za te kratke dremke vaše bebe i na koji način možete da ih produžite.

Napravite raspored

Da li ste ikada odlučili da odete rano u krevet jer ste umorni, ali niste mogli da zaspite? Niste uspjeli u tome? To je zato što vam je tijelo naviklo da zaspi u određeno vrijeme.

Biće nevjerovatno korisno za bebu ako se možete posvetiti kreiranju rasporeda spavanja, a zatim ga poštovati. U ovome vam mogu pomoći i razne aplikacije ako niste sigurno da možete sami da organizujete.

Ubacite rutinu i prije spavanja

U dio spavanja ulazi i rutina prije odlaska na spavanje. Ona ne mora biti detaljna, ali je odličan način da signalizirate bebi da se uskoro bliži vrijeme za spavanje. Da li će to biti pjevanje bebi, ljuškanje ili nešto treće, to ćete sami procijeniti na osnovu vaše bebe. Ne bi bilo loše i da joj kažete da je vrijeme za spavanje. Budite sigurni da će vas razumjeti iako možda ne djeluje tako.

Napravite plan i noćnog spavanja

Kako će vam beba spavati preko dana, zavisi i kada ode na noćno spavanje. Potrudite se da ona ode na spavanje u otprilike isto vrijeme jer je ovo noćno spavanje regenerativnije od drijemanja tokom dana. Napravite rutinu tako što ćete staviti bebu na spavanje između 18 i 20 časova. Budite dosljedni svojim navikama, prenosi Ona.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 01:34