/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-MLADEN MITRINOVIC
28/02/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vježbe za vrat koje sakrivaju podbradak

Podmladite se na jednostavan način

Način života kojim živimo utiče na naš izgled. Osim što nas boli vrat nakon dugog sjedjenja za računarom, ovo je često praćeno i napetosti u mišićima lica. Ovo sve čini da se stvaraju bore i umorni izgled, a pojava podbratka je još jedna nuspojava koja nas ne čini srećnim.

Standardne vježbe za opuštanje vrata nisu baš uvijek efikasne. To je zato što je važno da uzmete u obzir i sve druge djelove tijela jer su mišići i nervi vrata povezani i sa drugim djelovima tijela. Zbog toga je važno da prije početka vježbi opustite cijelo tijelo. Ovih nekoliko vježbi možete raditi i kod kuće i u kancelariji.

Istezanje bočne površine vrata

Početni položaj za ovu vježbu je takav da stojeći povlačite jednu ruku na dolje sa silom dok povlačite glavu u suprotnom smjeru. Na primjer, ako vam je lijeva ruka okrenuta ka dolje, okrećite glavu u desno. Trebalo bi da osjetite napetost u mišićima na lijevoj strani vrata. Dok održavate napetost, polako mijenjajte položaj glave naginjući je malo naprijed i unazad kako biste rastegli sva vlakna mišića bočne površine vrata. Ponovite na suprotnoj strani tela.

Istezanje prednje površine vrata

Vježbe za vrat koje sakrivaju podbradak mogu biti veoma efikasne, ali je veoma važno da ih radite pravilno. U ovoj vježbi je potrebno da istegnete prednju površinu vrata. Dok stojite obje ruke povlačite ka dole i blago naprijed, a glavu zabacite unazad usmjeravajući vrh glave ka dolje.

Istezanje zadnjeg dijela vrata

Sklopite prste i postavite ih na potiljak. Dok izdišete, blago spuštajte glavu, a dok udišete pokušajte da je podignete unazad, ali pružajte otpor rukama. Potom izdahnite i ponovo malo spustite glavu. Ovu vježbu izvodite veoma pažljivo kako se ne biste povrijedili. Posle ovoga ponovo istegnite prednji dio vrata. Međutim, najbolji tretman je prevencija. Tokom dana svakih 45-60 minuta napravite kratku pauzu i istegnite mišiće vrata, a povremeno radite i ove vježbe za vrat koje sakrivaju podbradak. Takođe, veoma je važno da spavate u udobnom položaju. Pronađite odgovarajuću podršku za vrat, kako bi jastuk omogućio vašim mišićima da se opuste tokom noćnog sna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:20