/ PHOTO BY NO REVISIONS ON UNSPLASH
01/02/2023 u 20:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet najkorisnijih savjeta za pranje veša u mašini

Postoji nekoliko trikova za pranje veša koji će vam olakšati i pomoći vam da pravilno brinete o svojoj odeći

Lukavi trikovi učiniće veš čistijim i nježnijim, a kućne poslove mnogo lakšim. Pranje stvari, čak ni u modernoj mašini za pranje veša, nije tako lako kao što se čini. Često pranje može uništiti i deformisati vaše omiljene stvari. Međutim, postoji nekoliko trikova za pranje veša koji će vam olakšati i pomoći vam da pravilno brinete o svojoj odeći.

EFIKASNO UKLANJANJE MRLJA

Da biste uklonili mrlje sa odjeće, preporučuje se da prvo nanesete deterdžent za pranje sudova na problematična mjesta. Nanosi se direktno na mrlje, a zatim se odjeća pere na uobičajen način, uz dodatak praška za pranje veša.

RUKSACI I TORBE

Neki ljudi peru rančeve i torbe kao i obično, baš kao i odjeću. Ovo može potpuno pokvariti izgled ovih stvari. Postoje određena pravila koja se moraju poštovati kako vaš pribor ne bi bio neupotrebljiv, prenose Nezavisne.

Uklonite sve predmete iz pribora prije pranja. Za čišćenje brava ranca koristi se stara četkica i pasta za zube. Posljednja radnja je neophodna tako da nakon pranja brava dobro klizi. Operite ruksake i torbe u hladnoj vodi bez upotrebe specijalnih hemikalija za domaćinstvo. Ovo će spriječiti pojavu nedostataka tkanine. Takođe, ovi dodaci se mogu prati u specijalizovanoj kutiji.

PRANJE CIPELA SA PERTLAMA

Cipele sa pertlama moraju se pravilno oprati. Da se ​​cipele ne bi pokvarile i mašina za pranje veša ne bi oštetila, patike ili čizme se prije pranja vezuju pertlema. Cipele treba prati na temperaturi vode koja ne prelazi 30 stepeni. Takođe, za pranje cipela možete koristiti posebne navlake.

ZADRŽAVANJE BOJE

Ponekad, nakon pranja, predmet može izgubiti prvobitnu boju. Da stvar ne bi linjala i zadržala prirodnu nijansu, prije nego što se stavi u bubanj, odjeća se okreće naopačke. Takođe, trebalo bi da pratite preporučenu temperaturu za određenu stavku.

DELIKATNA POSTELJINA

Posteljina može postati čvršća nakon čestog pranja savremenim deterdžentima. Da bi tkanina bila mekana, potrebno je pripremiti posebnu mješavinu. Sastoji se od 100 miligrama sode, 100 mililitara sirćeta, par kapi eteričnih ulja i 200 mililitara vode.

Sunđer se navlaži u ovom rastvoru, a zatim se stavi u mašinu za pranje veša zajedno sa posteljinom. Ovo će dodati mekoću platnu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 03:21