Pilates / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PAVELIVANOV
23/11/2023 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pilates vježbe za jačanje cijelog tijela

Pilates je veoma efikasan u poboljšanju zdravlja i blagostanja

Pilates je postao jedan od najpopularnijih fizičkih aktivnosti jer ne zahtijeva odlazak u teretanu ili izlazak iz kuće. Pilates vježbe za jačanje cijelog organizma možete izvoditi kod kuće i bez ikakvih rekvizita. Ako tražite efikasan trening za jačanje tijela i gubitak težine, predstavljamo vam vam 15-minutnu pilates rutinu koju je osmislila učiteljica joge i pilatesa Anabel Otero. Pilates je veoma efikasan u poboljšanju zdravlja i blagostanja. Ima višestruke prednosti kao što su poboljšanje držanja, koordinacije i ravnoteže. Osim toga, sprečava i ublažava bol u leđima, jača mišiće, povećava kapacitet pluća, poboljšava cirkulaciju krvi, te smanjuje stres i anksioznost.

Studija koju je sproveo Univerzitet u Valensiji procenila je prednosti pilatesa i potvrdila njegov efikasnost u smanjenju procenta telesne masti i povećanju nemasne mase. Istraživači su zaključili da je to oblik fizičke kondicije koji poboljšava fleksibilnost i ravnotežu, povećava snagu i stabilnost abdominalnog područja, aktivira sve mišiće. Takođe, utiče blagotvorno i na cijelo zdravlje.

Zidni pilates za jačanje stomaka, gluteusa, stomaka i zadnjice

Zidni pilates je varijanta pilatesa koja se izvodi uz podršku zida, koji djeluje kao posturalni vodič i olakšava pokretljivost i preciznost pokreta. Veoma je efikasan za toniranje i jačanje mišića, posebno onih na stomaku, leđima, zadnjici i nogama. Takođe pomaže u poboljšanju držanja i ravnoteže, sprečavanju i ublažavanju bolova u leđima, sagorijevanju kalorija i definisanju siluete.

Dovoljno je 15 minuta vježbanja dnevno

Ovo je kompletan čas, koji vodi učiteljica joge i pilatesa Anabel Otero, koja na svom YouTube kanalu (@AnabelOtero) nudi rutinu za vježbanje kod kuće. Vježbe su za cijelo tijelo plus završno istezanje, koje će vam pomoći da ojačate stomak, noge, gluteus i leđa. Pored mobilizacije kičme, ruku i kukova. Treba vam samo prostirka i zid. Važno je da u svakom trenutku kontrolišete svoje disanje i lumbalni položaj kako biste izbjegli povredu i postigli efikasniji rezultat, piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PILATESVJEŽBE
28. april 2024 01:53