/ -
14/12/2022 u 14:48 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stvoreni preduslovi za početak izgradnje rezervoara Gradac

Potpisan je ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, kompanijom Indel inžinjering i naredne nedelje očekuje se početaka radova, saopštili su iz Vodovoda i kanalizacija

Završen je tender za realizaciju projekta izgradnje rezervoara Gradac i preduslov je za razvoj budućeg sistema vodosnabdijevanja Gornje Lješanske nahije. Kako su saopštili iz Vodovoda i kanalizacija, potpisan je ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, kompanijom Indel inžinjering i naredne nedelje očekuje se početaka radova. Vrijednost radova 168.000 eura, dok je rok za završetak istih 90 dana.

– Izgradnja ovog objekta, koji se sastoji od dvije zasebne komore, predviđena je iznad istoimenog naselja na visinskoj koti od 500 m.n.m. Objekat zapremine 250 metara kubnih je projektovan kao rezervoar za prihvat vode iz sistema Donje Lješanske nahije sa ciljem gravitacione distribucije vode za većinu sela u Gornjoj Lješanskoj nahiji. Realizacijom ovog projekta biće riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 400 domaćinstava područja Gornje Lješanske nahije. Kada je u pitanju primarna infrasturktura koju će koristiti stanovnici Gornje i Donje Lješanske nahije, izgrađen je primarni cjevovod "Kaluđerovo oko", Kamenica, kao i dionica Stanisaljići,Gradac. Primarni cjevovodi su napravqeni u dužini od sedam kilometara, a vrijednost radova iznosila je 374.000 eura. Tokom 2022. godine realizovana su ulaganja u iznosu od 250.000 eura koja se odnose na rekonstrukciju 3,5 kilometra mreže na području Gornjih Kokota, instalaterske radove na cjevovodu Kaluđerovo oko, kao i izgrađenu prekidnu komoru u selu Goljemadi – navode iz Vodovoda i kanalizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
VODOVODGRADAC
02. maj 2024 12:14