/ - FOTO: M.N.
12/01/2023 u 13:53 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Jedinstvo danas počelo pripreme: Cilj opstanak u elitnom rangu

Među fudbalerima je za sada jedini novajlija dvadesetogodišnji Amir Muzurović, član mlađih državnih reprezentativnih selekcija

Odavno na početku zimskih priprema nije bilo više fudbalera Jedinstvo France nego juče na gradskom stadionu.

Кormilar Vuko Bogavac sa svojim saradnicima izvršio je danas prozivku na prvom treningu, kojem je prisustvovalo 30 fudbalera.

Među njima za sada jedini novajlija dvadesetogodišnji Amir Muzurović, inače član mlađih državnih reprezentativnih selekcija, koji je inače ponikao uJedinstvu a onda igrao u nekoliko naših klubova.

image
- FOTO: M.N.

Tu je i nekolicina igrača koji su prekomandovani iz omladinskog pogona. Nedostajali su opravdano iskusni Žarko Кorać koji je u na seminaru za trenersku licencu kao i Bojan Bojić, koji odsustvuje zbog zdravstneih problema.

U međuvremenu, klub su napustili Marko Bugarin, koji je prešao u Spartak i mladi Novak Кovačević, koji bira novi klub.

image
- FOTO: M.N.

-Pred nama je težak dio priprema, koji će biti podijeljen u tri dijela. Na gradskom našem stadionu i sportskoj hali i teretani, kao i terenu u Mojkovcu radićemo do 25 januara. U međuvremenu, već 19. januara igramo prvi kontrolni meč. Po tradicij nam je rival Adria, sastavljana od japanskih fudbalera. Onda 28. januara idemo u Budvu gdje ostajemo 12 dana, gdje će biti 27 fudbalera-kazao je Bogavac, poželjevši fudbalerima dobro zdravlje i obećavši žestok pripremni period.

image
- FOTO: M.N.

Tokom boravka u Budvi, Bjelopoljci će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Prvu u Petrovcu protiv istoimenog prvoligaša 29 januara, a onda dva dana kasnije slijedi duel sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Za 3. februar se traži protivnik, dok je novi duel zakazan za 6. februar, kad će Jedinstvo u Ulcinju igrati protiv Otranta. Generalna provjera biće 9. februara na Zlatici protiv Кoma.Treći dio će biti od nekoliko dana na gradskom bjelopoljskom stadionu.

U ime uprave kluba igrače je pozdravio predsjednik Nermin Bećirović, kazujući da su u godini jubileja -100 godina postojanja, dobili sve najvrednije gradske nagrade.

-To je za nas obaveza više, da nastavimo sa dobrim rezultatima. Najveća nagrada će nam biti opstanak u elitnom rangu, što će za nas biti istorijski uspjeh, jer bi tako prvi put dvije sezone uzastopno bili prvoligaši. Mi ćemo sa svoje strane uraditi sve da imate odlične uslove-kazao je Bećirović.

Inače pored dolaska talentovanog Muzurovića, očekuje se dolazak nekolo pojačanja, sa kojima teku pregovori. Za sada je jedino sigurno da će se narednih dana ekipi priključiti jedan igrač iz Argentine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:57