Memić i Martinović / - FOTO: MERT
22/02/2024 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović-Memić: Intenzivnija saradnja u oblasti turizma

Kroz uspješno povezivanje i promociju oba regiona, cilj je da imamo turističku sezonu tokom cijele godine, kazao je ministar Martinović

Ministarstvo turizma ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore i Ministartvo turizma i omladine Srbije aktiviraće Radnu grupa u oblasti turizma u cilju intenziviranja promotivnih aktivnosti zajedničkog nastupa turističkih privreda dvije zemlje na tržištu, kao i razmjene iskustava u toj oblasti, saopšteno je na sastanku ministra Vladimira Martinovića i ministra turizma i omladine u Vladi Srbije Huseina Memića.

Martinović je podsjetio da je Radna grupa formirana u februaru prošle godine.

Istakao je kao prioritet resora koji predvodi ravnomjeran razvoj sjevera i juga Crne Gore.

- Kroz uspješno povezivanje i promociju oba regiona, cilj je da imamo turističku sezonu tokom cijele godine - kazao je ministar Martinović.

Napomenuo da je Vlada Crne Gore čvrsto opredijeljena za evropski kurs i ubrzanu integraciju u EU, te će Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera učiniti sve što je potrebno kako bi doprinijelo ostvarenju ovih ciljeva.

Na sastanku su identifikovani potencijali za razvoj zdravstvenog, sportskog i ruralnog turizma, a sagovornici su razmijenili svoja iskustva i postignute rezultate.

Prepoznati su i strateški pravci razvoja, posebno kada je riječ o promociji različitih vidova turizma, kroz podsticajne aktivnosti i projekte.

Ministar Memić informisao je sagovornika da je Srbija ostvarila rekordan broj stranih turista i noćenja tokom prošle godine. Ukazao je na mogućnost saradnje u kreiranju zajedničkog nastupa prema dalekim destinacijama, sa posebnim akcentom na kinesko tržište koje sve više prepoznaje Balkan kao atraktivnu turističku destinaciju.

Saglasni su da je izgradnja auto-puta od velikog značaja za bolju povezanost dvije zemlje.

Ministar Martinović je tim povodom istakao da će nastavak izgradnje auto puta uticati pozitivno na razvoj turizma i drugih privrednih grana, a što će sve zajedno doprinijeti boljoj povezanosti Crne Gore sa Evropom.

Ovaj sastanak je korak naprijed ka jačanju turističkih veza između Crne Gore i Srbije, te otvara put za dalju saradnju i razvoj ove važne privredne grane za obje zemlje.

Sastanku su ispred crnogorske delegacije prisustvovali i državni sekretar za turizma Vuk Žižić i načelnica Direkcije za investicije i unapređenje konkurentnosti u turističkoj privredi, Olivera Blagojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 18:56