Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
23/02/2024 u 18:20 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez povećanja plata ostavili 600 zaposlenih na Univerzitetu

Nakon sjednice Univerzitetskog odbora Sindikata, Vladi јe 21. februara dostavljen zahtјev za prijem na sastanak predstavnika Sindikata, na kojem bi se definisao status zarada na osnovu važećeg Kolektivnog ugovora

Sindikat Univerziteta Crne Gore ni nakon 15 dana nije dobio odgovor od Vlade za prijem na razgovore zbog nepoštovanja kolektivnog ugovora potpisanog 27. januara 2023.godine, po kome јe više od 600 zaposlenih trebalo da dobiјu povećanje plata za 10 odsto, kazao јe za "Dan" predsјednik te sindikalne organizaciјe mr Ranko Rakočević. On јe istakao da pozdravljaјu sporazum o povećanju zarada između Sindikata prosvјete i Vlade.

– Imajući u vidu da smo kao socijalni partneri nakon potpisivanja GKU očekivali i njegovu primjenu, posliјe saopštenja Vlade u medijima, dopisa od strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija od 17. januara kojim je izričito konstatovano da Zakonom o budžetu Crne Gore za 2024. godinu nijesu predviđena sredstva za podršku UCG kojima bi bila uvećane zarade na osnovu koeficijenata za dodatnih 10 odsto i nepovećanja januarskih plata, dopisom od 7. februara obratili smo se predsjedniku Vlade Milojku Spajiću za prijem na sastanak. Kao socijalni partner koji je prioritete za novonastalu situaciju dao dijalogu i pregovorima, na osnovu kojih bi obje strane došle do rješenja kojim bi bile zadovoljne, očekivali smo poziv na razgovore.Na osnovu navedenog, u ime Sindikata UCG, svoje lično ime i preko 600 zaposlenih (nenastavno osoblje) izražavam nezadovoljstvo zbog vladinog neuvažavanje i nepoštovanje zahtjeva za prijem na sastanak predstavnika Sindikata – kazao јe Rakočević.

Kako јe dodao, nakon sjednice Univerzitetskog odbora Sindikata, Vladi јe 21. februara dostavljen zahtјev za prijem na sastanak predstavnika Sindikata, na kojem bi se definisao status zarada na osnovu važećeg Kolektivnog ugovora o izmjeni kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore od 27.januara 2023. godine.

 

                                                                  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:32