foto: ministarstvo odbrane / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
12/02/2023 u 15:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Logistika obezbijedila preko 16.000 obroka za "Zajednički izazov 23"

Pripadnici Logističke mještovite čete tokom vježbe spremili su više od 11.000 obroka u restoranu kasarne „Breza“ i podijelili preko 5.000 dopuna u hrani učesnicima dok su boravili na terenu

Da bi velika vježba poput “Common Challenge 23” bila uspješna, osim vojničkih vještina, neophodna je i besprekorna logistička podrška.

- Obezbijediti hranu, smještaj, funkcionalna vozila i grijanje za više od 250 pripadnika 1. Pješadijskog Bataljona VCG i njihovih kolega iz Austrije, SAD, Sjeverne Makedonije i Italije, na temperaturama koje su se spuštale i do minus 20 stepeni, bio je poseban logistički izazov za Bataljon za podršku (BP) VCG tokom te međunarodne vojne vježbe- saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

image
- FOTO: MINISTARTSVO ODBRANE

Pripadnici Logističke mještovite čete tokom vježbe spremili su više od 11.000 obroka u restoranu kasarne „Breza“ i podijelili preko 5.000 dopuna u hrani učesnicima dok su boravili na terenu.

image
- FOTO: MINISTARTSVO ODBRANE

- BP je obezbijedio i specijalizovane tuševe za kupanje u poljskim uslovima, čuvao funkcionalnost vozila i održavao prostorije u kojima su učesnici bili smješteni toplim, čak i na ekstremno niskim spoljnim temperaturama. Naši logističari su "vjetar u jedrima" borbenih jedinica, čiji pripadnici dobro opremljeni, siti i odmorni još efikasnije izvršavaju zadatke- navodi se u saopštenju.

O zdravlju učesnika tokom vježbe brinule su ekipe Vojno medicinskog centra, koje su pružale medicinsku podršku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 00:47