/ (FOTO: GOV.ME)
30/06/2022 u 17:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majbah ustupaju MUP-u za prevoz stranih štićenih ličnosti

Vozilo će se koristiti samo u te svrhe i neće biti na raspolaganju premijeru i članovima Vlade

Ministarstvo finansija će na sjutrašnjoj sjednici Vlade, kako saznaje Portal RTCG, predložiti da se putničko vozilo marke Mercedes benz model Maybach S650 HM542 ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) na korišenje i to isključivo za prevoz stranih štićenih ličnosti, piše portal RTCG.

Vozilo će se koristiti samo u te svrhe i neće biti na raspolaganju premijeru i članovima Vlade. Prema izvorima iz Vlade, Ministarstvo se odlučilo na taj korak nakon detaljnih analiza kao i zbog činjenice da je prethodna Vlada sprovela četriri neuspješna tendera za prodaju ovog vozila.

Inajući u vidu da protokom vremena opada tržišna vrijednost ovog vozila, za čiji otkup do sada nije bilo formalnog interesovanja, a kako se za prevoz stranih delegacija nerijetko iznajmljuju vozila, Ministarstvo je odlučilo da preporuči Vladi da luksuzni Maybach stavi na raspolaganje MUP-u isključivo za prevoz stranih štićenih ličnosti.

Kako saznaje Portal RTCG, MUP-Uprava policije je u junu ove godine uputilo Ministarstvu finansija zahtjev da se vozilo stavi na raspolganje za ove svrhe, a navedeni predlog ima i saglasnost Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Vlada bi o ovom pitanju trebala da raspravlja na sjutrašnjoj sjednici koja je zakazana za deset časova. 

Podsjećamo, Vlada ranijeg premijera Zdravka Krivokapića je početkom prošle godine usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva majbaha, koje su koristili bivši premijer Duško Marković i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović, a bivši ministar Milojko Spajić je najavljivao da će sredstva od prodaje biti usmjerena za socijalna davanja.

Ministarstvo je u julu prošle godine saopštilo da nijesu željeli da prodaju vozilo “ispod cijene” iako je, prema njihovim riječima, bilo interesovanja ali da su zainteresovani potencijalni kupci tražili nižu cijenu, što je za taj resor bilo neprihvatljivo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2023 02:45