Milojko Spajić / - SASAMATIC
28/05/2024 u 08:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić odao počast Dušku Jovanoviću: Zadovoljenje pravde pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odao je počast i zapalio svijeću na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen Duško Jovanović, glavni i odgovorni urednik Dan-a.

- Večeras se navršava dvije decenije od ubistva Duška Jovanovića - čovjeka koji je odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama, poručio je tim povodom premijer. 

On je u objavi na mreži “X” istakao da jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada te da je zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema. 

Premijer je saopštio i da se čeka odgovor “od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamjernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvjetljavanju svih predmetnih okolnosti”. 

image

Milojko Spajić

- SASAMATIC

(FOTO) Zvaničnici odali počast Dušku Jovanoviću: "Država mora da riješi ovaj dugogodišnji slučaj"

Spajić ističe i da su mediji bitni čionici društvenih promjena u cilju demokratizacije društva, te kazao da je ključno da institucije sistema zaštite i unaprijede život svakog građanina, naročito poslenike javne riječi.         

- Vječan spomen izvrsnom čovjeku, bespoštednom novinaru i svijetlom primjeru građanske odgovornosti i hrabrosti, zaključuje se u objavi predsjednika Vlade.

(FOTO/VIDEO) Duškovo britko pero i dalje piše istinom, a njegova nedužna žrtva vapi za pravdom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 13:47