Trening kompjuterske pismenosti / UZP Roma i Egipćana
01/12/2023 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trening kompjuterske pismenosti za RE populaciju

U okviru ovog projekta, održava se trening kompjuterske pismenosti, za 15 mladih pripadnika RE populacije, koji se realizuje od 23. oktobra i trajaće 2 mjeseca - do 23. decembra, navodi se u saopštenju

NVO „Udruženje za podršku Roma i Egipćana” sprovodi projekat „Za nas je pravo vrijeme”.

Ovaj projekat je podržan kroz projekat „U pravo vrijeme – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture„ koji realizuju nevladine organizacije NVO Juventas, Help – Hilfe zur Selbsthilfe, Centar za monitoring i istraživanje – Cemi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona fide uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2022 (EIDHR) – ctr. 438- 535.

- U okviru ovog projekta, održava se trening kompjuterske pismenosti, za 15 mladih pripadnika RE populacije, koji se realizuje od 23. oktobra i trajaće 2 mjeseca - do 23. decembra - navodi se u saopštenju.

Za ove aktivnosti u okviru ovog projekta angažovana je Dubravka Barjaktarović, prof. informatike i ICT koordinator (zaposlena u JU OŠ „Radomir Mitrović” u Beranama.).

Kako navodi, koordinator projekta, Sultan Beća, ove aktivnosti su veoma značajne za pripadnike RE populacije posebno u smislu potrebe da mladi savladaju neophodne vještine i kompetencije potrebne za digitalizaciju ono što je danas potreba bez koje se ne može na tržištu rada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 10:11