/ - M.MIRJANIć
04/02/2023 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Herceg Novi: Jaka bura lomi drveće, dio opštine bez struje

Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini djelovi grada su bez električne energije. Jačina vjetra je 70 km/h

Jak sjeverni vjetar, od 18:50 duva jačinom od oko 70 kilometara na sat, saopšteno je RTHN iz lokalne meteorološke stanice gdje je mjerenje obavljeno, a udari, kako kažu, mogu biti i intezivniji u drugim djelovima grada. Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini djelovi grada su bez električne energije.

Vjetar koji se, kako javlja čitalac Dana, pojačava - sve pred sobom nosi. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) najavili su narandžasti meteoalaram, odnosno olujne udare vjetra na teritoriji cijele Crne Gore.

Kako saznaje RTHN od komandira Službe zaštite i spasavanja, Zlatka Ćirovića, njihove četiri ekipe su na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

V.d načelnika Komunalne policije Boro Obradović potvrdio je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

Oboreno je drvo na Karači, stubovi javne rasvjete u Kumboru i na Toploj III, drvo kod Renoovog servisa, na šetalištu, oborene grane oštetile su automobile na parkingu na Škveru i na Dubravi kod cvijećare, a uviđaj je obavila policija.

Bez električne energije su potrošoči dijela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i dio rivijere.

image
- M.MIRJANIć

Podsjetimo, usljed nevremena i Ulcinj je večeras bez struje.

Ulcinj u mraku

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. mart 2023 21:32