/ -FOTO: RADE KOPRIVICA
22/12/2022 u 16:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović obišao Željeznicu: "Vi ste prvi premijer koji nas je posjetio za skoro 40 godina"

Nema državnih preduzeća koja nisu u problemima i gubicima, već ima samo onih kojima država nije posvetila dovoljno pažnje, kazao je premijer

Premijer Dritan Abazović obišao je danas Željeznicu Crne Gore sa rukovodstvom više željezničkih preduzeća na poziv Odbora direktora AD „Održavanja željezničkih voznih sredstava“.

image
-FOTO: RADE KOPRIVICA

- Kako bude rasla Željeznica, tako će rasti i Luka Bar u kontekstu ekološke svijesti i broja putnika koji će koristiti vozove umjesto drugih prevoznih sredstava. Moramo da zasučemo rukave i izađemo iz jedne negativne faze. Nema državnih preduzeća koja nisu u problemima i gubicima, već ima samo onih kojima država nije posvetila dovoljno pažnje ili za koje nije postojala volja unutar menadžmenta da iskorače. Mislim da su ova dva faktora u ovom trenutku eliminisana. Samo naprijed i puna podrška Vlade u ostvarivanju ovih ciljeva- zaključio je Abazović.

image
-FOTO: RADE KOPRIVICA

Miroslav Brajović, predsjednik Odbora direktora Montecargo kazao je da je za 38 godina doživio da ih danas prvi put posjeti premijer države. 

image
-FOTO: RADE KOPRIVICA

- Država treba da se pozabavi Željeznicom jer bez nje nema ni Luke Bar - istakao je Brajović. 

image
-FOTO: RADE KOPRIVICA

Vladan Gačević, predsjednik "Održavanje željezničkih voznih sredstava, naglasio je da je posjetom premijera pokazana senzibilnost prema rješavanju problema.

- Današnji dan su obilježili konstruktivni razgovori sa dobrim idejama- zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:04