Ilustracija / - PIXABAY
19/04/2024 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od gazdovanja šumama očekuju 12,8 miliona eura

Ukupni finansijski prihodi planirani Programom po osnovu gazdovanja šumama, korišćenja nedrvnih šumskih proizvoda i lovišta posebne namjene za ovu godinu iznose oko 12,8 miliona eura.

Vlada Crne Gore usvojila je Program gazdovanja šumama za 2024. godinu, koji su izradile stručne službe i odsjeci Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u skladu sa članom 81 Zakona o šumama.

Budžetom Crne Gore za ovu godinu planirana su sredstva za realizaciju Programa gazdovanja šumama na iznos od 6.677.903 eura, a ukupni finansijski prihodi planirani Programom po osnovu gazdovanja šumama, korišćenja nedrvnih šumskih proizvoda i lovišta posebne namjene iznose 12.782.480 eura.

Radulović: Revizori kontrolišu zaštitu šuma od bespravne sječe

Tim povodom VD direktora Uprave za šume Miloš Rajković istakao je da su se donošenjem Programa gazdovanja šumama za 2024. godinu stekli uslovi da se kroz njegovo sprovođenje realizuju predviđeni poslovni ciljevi i planovi.

On je poručio da će Uprava kroz odgovorno i transparentno poslovanje, dodatni trud i napor i implementaciju inovativnih metoda rada sigurno nadmašiti planirane finansijske prihode, posvećujući primarno posebnu pažnju održivom gazdovanju i domaćinskom upravljanju šumskim resursima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:29