Fatić / foto: IVAN PETROVIC-IPE
08/03/2023 u 06:37 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada neće Fatića za direktora Uprave za ugljovodonike: "Dajte nekog drugog"

Fatić je član DPS-a i bivši poslanik u Skupštini, a u julu prošle godine postavljen je za vršioca dužnosti direktora ove Uprave

Vlada je odbila da na funkciju direktora Uprave za ugljovodonike imenuje bivšeg poslanika DPS-a i sadašnjeg v.d. direktora Bogdana Fatića, uz konstataciju premijera Dritana Abazovića "dajte nekog drugog".

Fatić je bio predložen od strane Ministarstva kapitalnih investicija, a državni sekretar ovog resora Admir Šahmanović istakao je da je to neophodno jer zaposlenima u toj upravi nema ko da potpiše plate.

– Razumijem potrebe da se isplate zarade, ali dajte drugi predlog. Nema razloga da se dodatno obrazlaže, s obzirom na to da se radi o poznatim licima – obrazložio je Abazović zbog čega ne podržava predlog o imenovanju Fatića.

Fatić je član DPS-a i bivši poslanik u Skupštini, a u julu prošle godine postavljen je za vršioca dužnosti direktora ove Uprave.

Vlada je donijela i rešenje o postavljenju Mirsada Ćatovića za generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Vlada je usvojila i dodjelu Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa za period 1.1. – 31. 12. 2023. godine sa predlogom ugovora.

Državni sekretar u MКI Šahmanović istakao je da se ovim ugovorm uspostavlja odnos između Vlade i Željezničkog prevoza, te da su u budžetu opredijeljena sredstva od 6,3 miliona eura za subvencionisanje 28 lokalnih vozova čime se omogućava nesmetani prevoz putnika.

Usvojen je i predlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva, a ovom odlukom definisan je obim i osnova za naplatu naknada za korišćenje prioritetne dionice auto-puta kojom upravlja Monteput.

Šahmanović je istakao da se sredstva od naplate ove dionice koriste za održavanje putne infrastrukture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 21:09