Мирјана Пајковић / - приватна архива
09/05/2022 u 11:39 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пајковић: Нуђен ми је мито да не дођем на сједницу Управног одбора

Лице које јој је нудило новац у ствари је само посредник, а да име правог налогодавца треба да истраже надлежни органи, каже Пајковић

Чланица Управног одбора Дома старих у Рисну Мирјана Пајковић саопштила је за „Дан“ да јој је нуђен мито како се не би појавила на данашњој сједници тог тијела. Она наводи да лице које јој је нудило новац у ствари само посредник, а да име правог налогодавца треба да истраже надлежни органи.

– Нуђено ми је да потпишем уговор о консултатнтским уговорима на годишњем нивоу у износу од 4.800 еура, односно 400 еура мјесечно, са назнаком да би тај износ исплаћиван без обзира да ли би имало потребе за мојим радом или не. Понуду сам добила сада за викенд и наравно да сам је одбила, жао ми је што нисам барем неки папир добила да бих имала додатни материјални доказ – каже Пајковић.

image

Упућене поруке

- приватна архива

Истиче да су, осим новца, у понуду биле и барке и јахте, као и и разне друге врсте одуживања, само да не дође на за данас заказану сједницу Управног одбора.

Сједница Управног одбора Дома старих је заказана данас за 14 часова, али чланови су већ добили информацију да им директор спрема саботажу и да ће покушати да их спријечи да уђу у зграду. Ово иначе није први пут да директор Срђан Драгомановић онемогућава Управни одбора да се састане, а исто је урадио почетком априла, о чему можете читати на линку. ( https://www.dan.co.me/vijesti/drustvo/c-oric-da-bi-sacuvao-fotelju-dragomanovic-raspisao-konkurs-sa-rokom-prijave-od-227-dana-5114061 )

Пајковић поручује да је неће поколебати и да њен интегритет не могу купити.

– Они су нудили да ми новац плаћају са рачуна дома, што значи да директор злоупотребљава држвана средства за заштиту личних интереса – наводи она и додаје да за данашњу сједницу Управног одбора и није планирано разрјешење директора Драгомановића.

– Он само саботира редован рад радних тијела – наводи Пајковић.

Додаје да се ненамјерно незнање појединцима, које није произвело штету, се може истолерисати, али намјерно наношење штете општен добру не треба и не смије се толерисати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:50