/ - SRDJAN BOLJEVIC
18/04/2024 u 13:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Martinović: Perović negirala optužbe, određeno joj tužilačko zadržavanje

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović negirala je da je zloupotrijebila službeni položaj.

To je nakon saslušanja Perović kod nadležnog tužilaštva saopštio njen advokat Nikola Martinović. Njoj je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

– Ono što joj stavljaju na teret su donošenje rješenja o naknadama, zaradama koje je imao savjet ASK i donošenje rješenja o varijabili za zaposlene u Agenciji – kazao je, između ostalog, Martinović.

On je kazao da je danas prisustvovao saslušanju u kojem SDT pokušava da vodi upravni postupak o tome da li su rješenja koja je donosila Jelena Perović zakonita ili ne.

– Dakle, tu se sve svodi na to da li su rješenja koja je donosila o naknadi Savjeta i određene radne grupe zakonito ili nije. I drugog činjeničnog opisa nema – naglašava Martinović.

(FOTO) Uhapšena Jelena Perović

On je kazao da  Perović odgovarala na pitanja tužioca.

– U cjelosti je negirala izvršenje krivičnog djela – kazao je advokat.

Direktorica ASK privedena u SDT

Podsjećamo, Perović nadležni organi sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ona je  uhapšena na radnom mjestu.

– Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja – saopštio je juče državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Iz SDT je saopšteno da sve aktivnosti koje su u nadležnosti specijalnog državnog tužioca u ovom slučaju preuzima vrhovni državni tužilac.

– U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P., direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu – saopštio je juče  Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:22