Afera stanovi, slucaj stanovi, Suad Numanovic / AFERA STANOVI, SLUCAJ STANOVI, SUAD NUMANOVIC - IVAN PETROVIC-IPE
05/06/2023 u 11:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Slučaj "Stambeni krediti": Numanović negirao izvršenje krivičnog djela

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima

Nakon što je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan poslanik DPS-a Predrag Bošković, u predmetu "Stambeni krediti", saslušan je i njegov partijski kolega Suad Numanović koji je negirao izvršenje krivičnog djela i odbio da odgovara na pitanja tužioca. On je došao u SDT sa advokatom Mihailom Volkovim.

Advokat Volkov u izjavi za medije je kazao da je ovaj slučaj paušalan. On smatra da na kraju saslušanja ovaj postupak treba da bude odbijen.

Istakao je da je vrlo simptomatično zašto se ovaj postupak saslušanja sprovodi sedam dana prije izbora.

-Činjenica je da se ovo saslušanje sprovodi sedam dana pred izbore, a to se dovodi u vezu sa time ko je podnosilac prijave... Ono što ostaje nejasno, što se vidi iz same paušalne krivične prijave, je da se ne vidi na osnovu zakona koje su radnje osumnjičenima stavljene na teret. Jedino pravo rešenje je da se postupak prekine u ovoj fazi, kazao je advokat Volkov u izjavi za medije.

 

U SDT-u je počelo saslušanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata Crne Gore (SD), kojima je Skupština skinula imunitet povodom slučaja dodjele stanova i stambenih kredita. Tužilačko-istražni postupak vodi državni tužilac Vukas Radonjić.

Ovom istragom obuhvaćeni su Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir ŠehovićSuzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena MiličkovićaOsmana NurkovićaJelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

image

Suad Numanović

- ŽELJKA BOJANIć

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 23:01