Afera stanovi, slucaj stanovi, Pedja Boskovic / AFERA STANOVI, SLUCAJ STANOVI, PEDJA BOSKOVIC - IVAN PETROVIC-IPE
05/06/2023 u 09:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Slučaj "Stambeni krediti" - Bošković: Odlazeći premijer pred izbore pokreće predmete

Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula imunitet

Poslanik DPS-a Predrag Bošković nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u predmetu "Stambeni krediti", saopštio je da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku na njega i kolege iz grupacije kojoj on pripada.

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas je počelo saslušanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata Crne Gore (SD), kojima je Skupština skinula imunitet povodom slučaja dodjele stanova i stambenih kredita. Tužilačko-istražni postupak vodi državni tužilac Vukas Radonjić.

Saslušan je i Suad Numanović kao i Dragica Sekulić.

Bošković je podsjetio da se o ovom slučaju pokretao postupak i ranije pred izbore, baš kao i sada. Smatra da je to taktita "odlazećeg premijera, koji je kako tvrdi Bošković i tada skrenuo pažnju sa sebe i kriminalnih aktivnosti vezanih za šverc cigareta".

Istakao je da ni on, ni njegove kolege nisu prekršili ništa i da nisu oni donosili odluke za stanove, već Vlada.

- I danas sam iskazao svoje duboko uvjerenje da nije u pitanju nezakonito činjenje, već prije svega politički pritisak koje se zeli izvršiti kako na mene tako i na moje kolege kao i političku grupaciju kojoj pripadamo. Podsjetiću vas samo da je prva krivična prijava povodom ovoga pokrenuta pre izbore 2020 godine. Nakon završetka izbora SDT je tu krivičnu prijavu odbacilo kao neosnovanu, dvije godine se oko toga ništa nije dešavalo. U susret lokalnim izborima 2022. godine odlazeći premijer zarad svojih političkih poena iz naftalina izvadio taj slučaj i pokrenuo ponovnu priču po određenim medijima kako bi ostvario, kako sam rekao, političke benefite za sebe i svoju stranku. Sjećate se da je upravo u tom momentu bila upletena mreža oko njega i njegovih kriminalnih aktivnosti vezane za šverc duvana, upravo je to bio oktobar prosle godine kako bi skrenuo temu i u izbore ušao sa drugom temu koja njemu moze donijeti određenu političku korist- izjavio je Bošković.

Ovom istragom obuhvaćeni su Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

Advokat Zoran Piperović je naveo da je Bošković negirao krivicu i da se do detalja izjasnio na okolnosti koje mu je SDT predočio.

image

Bošković u SDT-u

- ŽELJKA BOJANIć

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2023 11:56