/ -
05/06/2024 u 17:23 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Žene moraju brinuti o zdravlju

Staviti svoje zdravlje na prvo mjesto ne znači biti sebičan, nego upravo suprotno – to znači osposobiti sebe da se dajete drugima, jer je u tome sva radost i smisao života, poručila je Borovinić Bojović

Žene se na prvom mjestu moraju brinuti o svom zdravlju, poručila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, na predavanju u okviru kampanje „Dok si na vrijeme”, posvećene borbi protiv raka dojke. Kampanju, čiji je inicijator NVO Aura media, je podržao Sekretarijat za socijalno staranje.

– Briga o sopstvenom zdravlju žena je uslov svih uslova da bi uopšte mogle da se na kvalitetan način posvete, svojoj djeci, partneru, roditeljima i prijateljima. Staviti svoje zdravlje na prvo mjesto ne znači biti sebičan, nego upravo suprotno – to znači osposobiti sebe da se dajete drugima, jer je u tome sva radost i smisao života – istakla je Borovinić Bojović.

Ona je navela da su informisanost, razvijena svijest i prevencija koju kampanja promoviše od presudne važnosti za ishod borbe koju vodimo sa kancerom dojke kao jednim od najopakijih i najučestalijih malignih oboljenja.

– Nadam se i vjerujem da će upravo ova kampanja doprinijeti podizanju svijesti o ovoj bolesti, kao i jačanju kapaciteta našeg društva da se bori sa njom. Riječ je o velikom izazovu kako za medicinu, tako i za društvenu zajednicu, ali vjerujem da se on može savladati kada mu priđemo naoružani znanjem i strukom, ali isto tako i snažnim duhom, optimizmom, razumijevanjem i saosjećanjem – rekla je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je posebno priznanje odala učesnicima predavanja koje su pobijedile ovu opaku bolest.

– Vaša snaga i hrabrost su inspiracija za sve nas, svjedočanstvo sposobnosti duha da prevaziđe nevolje. Vi ste dokaz da je i poslije kancera dojke moguće voditi kvalitetan, radostan i produktivan život. Svim onim ženama koje se trenutno bore protiv raka dojke, želim da poručim da nisu same. Tu smo da ponudimo našu podršku i nepokolebljivu vjeru u vaš oporavak. Molim vas da imate povjerenja u naš zdravstveni sistem, u  kolege doktore i druge medicinske radnike, jer su to ljudi od struke i integriteta koji će vam istinski pomoći. Pozivam i sve Podgoričanke i Podgoričane da prihvate ovu kampanju otvorenog srca i aktivnog uma. Obrazujte se, pregledajte se i dajte na taj način doprinos da u Podgorici i Crnoj Gori rak dojke više ne bude prijetnja. Zajedno možemo stvoriti uslove u kojima će svaka žena imati priliku da živi dug i zdrav život – rekla je Borovinić Bojović.

Prezentacije na temu borbe protiv kancera dojke imale su radiolog Irena Tomašević Vukmirović i onkološkinja Sanja Lekić, kao i Nataša Gardašević iz NVO „Zajedno smo”. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 19:54