Немања Вуковић / РТВ НК
07/05/2021 u 11:13 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
StoryEditor

Вуковић изабран за предсједника Скупштине општине Никшић: Овај град ће водити часни људи

Предложили га одборници За будућност Никшића, Мир је наша нација и Црно на бијело

На данашњој конститутивној сједници СО Никшић за предсједника СО Никшић гласовима 22 одборника изабран је Немања Вуковић из коалиције Мир је наша нација.

Против предлога било је 14 одборника.

Вуковића су предложили одборници За будућност Никшића, Мир је наша нација и Црно на бијело.

Он је положио свечану заклетву и рекао да ће радити за добробит грађана након што су, како је навео, дуже вријеме занемаривани њихови интереси.

- Kоначно је дошло вријеме да наш град, у правцу његов опоравка и развоја, воде часни, одговорни и стручни људи-  поручио је Вуковић.

Он је казао да је пред новом влашћу много посла и да ће одлуке доносити у демократском поступку на корист свих грађана, без обзира на било које њихово својство или припадност.

-Kо буде хтио другачије да ради и да се понаша, у Демократама и мени ће имати највећег противника- рекао је Вуковић.

Вуковић је додао да ће Скупштина радити на што већој отворености и укључивању јавности у доношењу одлука.

- Та врата неће бити отворена за оне које хоће купопродају профита и коруптивне шеме, јер они немају шта да траже ни у Скупштини, ни у било којој другој институцији општине Никшић - рекао је Вуковић.

На данашњем засиједању локалног парламента верификовани су одборнички мандати у складу са резултатима локалних избора одржаних 14. марта.

Kоалиција Европски тим за Никшић, коју предводи Демократска партија социјалиста у новом сазиву СО имаће 18 одборника, коалиција За будућност Никшића 11, колиција Мир је наша нација 10, Црно на бијело - Може Никшић и Народни покрет Миодрага Давидовића За васкрсење Никшића имаће по једног одборника.

Након конститутивне сједнице Скупштине, како је најављено, у најкраћем законском року биће одржано наредно засиједање на коме би требало да буде изабран предсједник Општине.

Izdvojeno

16. jun 2021 18:36