Aleksa Bečić / - GOV.ME
27/01/2024 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Prošlost se ne može ispraviti, ali iz nje treba da izvučemo pouku

Suprotstavljanjem svakoj formi netolerancije i antisemitizma, osiguravamo da nema mjesta netrpeljivosti i ostrašćenosti i da se ovakvi zločini nikada više ne smiju ponoviti, poručio je on

Naša moralna odgovornost, ne samo danas, već svakog dana, je da odamo počast stradalim žrtvama i da njegujemo sjećanje na njih, poručuje  zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

Danas, kako kaže, odajemo počast svim žrtvama zločina koji će ostati zapamćen kao jedno od najmračnijih poglavlja ljudske istorije. 

- Današnji dan obilježavamo kao 79. godišnjicu oslobođenja Aušvica i sjećamo se miliona žrtava koje su inspirisale čovječanstvo svojim nesalomivim duhom i bezgraničnom snagom nade i praštanja nad destruktivnom silom. Naša odgovornost je i da odamo priznanje hrabrim pravednicima koji su rizikovali svoje živote kako bi spasili druge i da sjećanje najstrašnijeg zločina prošlog vijeka bude opomena svim budućim naraštajima - ističe Bečić.

Prošlost se ne može ispraviti, kaže on, i naglašava da iz nje treba da izvučemo pouku.

- Suprotstavljanjem svakoj formi netolerancije i antisemitizma, osiguravamo da nema mjesta netrpeljivosti i ostrašćenosti i da se ovakvi zločini nikada više ne smiju ponoviti. Potvrđujemo našu čvrstu posvećenost izgradnji bolje budućnosti, utemeljene na vrijednostima pravde, jednakosti i raznolikosti, koje osnažuju sva demokratska društva i osuđujemo svaki pokušaj ignorisanja i poricanja istorije - zaključuje Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:35