Bečić na sastanku sa Bauerom / - FOTO: VLADA
25/01/2024 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić sa Bauerom: Nastavićemo da budemo u ulozi kredibilne i pouzdane članice NATO-a

Članice NATO saveza su tu, jedna za drugu, 31 članica koje su godinama sve jače, stabilnije, bliže i uvijek sa istim ciljem – mir, staiblnosti i sigurnost svih nas, izjavio je admiral Bauer

Jedinistvo, pravovremneost i solidarnost medju saveznicima su ključni u ovako izazovnim geopolitičim vremenima i procesima,  a 44. Vlada čvrsto stoji na evropskom i evroatlanskom putu što je potvrdjeno i konkretnim odlukama i potezima nove vlasti. Jačanje institucija, ekonomsko socijalno snaženje građanja, smanjivanje tenzija i polarizacije, kredibilno članstvo u NATO-u i uspješna finalizacija evropskog puta koji smo snažno dinamizirali jesu prioriteti našeg djelovanja, kazao je zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.  

To je saopštio nakon sastanka sa admiralom Robom Bauerom, predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO i savjetnikom Stoltenberga za vojna pitanja.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori, admiral Bauer je poželio sreću našoj državi u daljem pregovoračkom procesu sa EU ističući zajedništvo kao temeljnu vrijednost 

image

Bečić na sastanku sa Bauerom

- FOTO: VLADA

- Članice NATO saveza su tu, jedna za drugu, 31 članica koje su godinama sve jače, stabilnije, bliže i uvijek sa istim ciljem – mir, staiblnosti i sigurnost svih nas - izjavio je admiral, afirmišiću opredjeljenje nove Vlade izdvajanjem 2 % od BDP-a za odbranu jer je time akcentovala svoje prioritete.

image

Bečić na sastanku sa Bauerom

- FOTO: VLADA

Bečić je kazao da će nastaviti da poštuju odluke i dogovore unutar Alijanse, aktivno učestvuju u mirovnim misijama, da pokazuju solidranost i privreženost u odbrani temeljnih vrijednosti.

- Nastavićemo da budemo u ulozi kredibilne i pouzdane članice i saveznika, jer kompromisa sa vrijednostima ne može biti. Vrijednosti slobode, demokratije, sigurnosti i bezbjednosti moraju uvijek biti zvijezda vodilja - poručio je zamjenik premijera.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 03:52