Spajić i Micotaksi / - VLADA CRNE GORE
10/04/2024 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Micotakis sa Spajićem: EU mora vrednovati rezultate Crne Gore

Evropska unija mora vrednovati nesporne rezultate Crne Gore i na njih adekvatno odgovoriti, kazao je premijer Grčke Kirjakos Micotakis na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem koji boravi u radnoj posjeti Republici Grčkoj.

Micotakis je naveo da je Crna Gora svijetla tačka na Zapadnom Balkanu, te da je za kratko vrijeme učinili ste znatno više od ostalih zemalja u procesu pristupanja EU.

Na sastanku tokom koga je ekonomska saradnja bila jedna od najvažnijih tema ocijenjeno je da je jačanje saobraćajne povezanosti obostrani prioritet te da je u tom kontekstu potrebno intenzivno raditi. 

- Crna Gora ima potencijal da se još snažnije brendira kao investiciona destinacija i u tom smislu potrebno je bliže sarađivati sa postojećim investitorima koji su najbolji ambasadori u tom smislu, saglasni su sagovornici, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

image

Spajić i Micotaksi

- VLADA CRNE GORE

Grčki privrednici su nakon izlaska iz krize još više zainteresovani za učešće na međunarodnim tenderima i direktne investicije na Zapadnom Balkanu, čije prilike, kako je saopštio premijer Grčke – dobro poznaju. 

Spajić sa Micotakisom 10. aprila: Ogroman potencijal za saradnju Crne Gore i Grčke

Na toj liniji u narednom periodu biće upriličena i posjeta premijera Grčke Crnoj Gori sa privrednom delegacijom u cilju razgovora o potencijalnim investicijama i dinamiziranju ekonomske razmjene. 

Spajić je premijera Micotakisa upoznao sa aktivnostima Vlade na planu reformi i kazao da se u poslednjih pola godine pozicija Crne Gore bitno promijenila u korist izvjesne evropske perspektive.

Bečić sa Micotakisom: Crna Gora na vratima Evropske unije

- Iskoristićemo momentum zvaničnog Brisela ali i država članica da intenziviramo pregovore i proces učlanjenja dovedemo u završnu fazu, kazao je premijer. 

Dvije zemlje dijele zajedničke interese, a pravi je trenutak da se snažnije povežu kako bi sve potencijale stavile u službu zajedničkog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja, pomorstva, turizma i poljoprivrede. 

Sastanku je prisustvovao ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 00:42