Milačić / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
19/08/2022 u 09:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić će glasati za obaranje Vlade: Raška i Ranka su vratili u politiku, okončajmo ovu agoniju

Ne može se vraćati u život Milo Đukanović i DPS, destabilizovati država i provocirati Crkva, u ime potpisivanja Temeljnog Ugovora, to treba da znaju i URA i SNP, navode iz Prave Crne Gore

Predsjedništvo Prave Crne Gore, kojim je predsjedavao Marko Milačić, donijelo je odluku da ova partija danas na sjednici Skupštine glasa za nepovjerenje Vladi Crne Gore.

Oni tvrde da premijer Dritan Abazović nije pokazao političku volju za adekvatnim reformama i otklonom od saradnje sa DPS-om.

- To je, između ostaloga, pokazao neustavnim glasanjem za “Zetske zakone”, jednostranim utvrđivanjem liste kandidata za Sudski savjet, kao i ćutanjem o konkretnom planu rekonstrukcije i budućnosti postojeće Vlade- navodi Prava Crna Gora u saopštenju.  

Predsjedništvo je konstatovalo da vraćanjem DPS-a u tokove političkog odlučivanja, ne samo da se dovodi u pitanje položaj Crkve u Crnoj Gori, nego i društveni konsenzus oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i očigledno ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, kojim se toliko diče URA i SNP, a koji bestidno danima zloupotrebljavaju za očuvanje fotelja. 

- Navedeno samo potvrđuje odavno iznešen stav naše Partije da im, a naročito SNP-u, Temeljni ugovor služi kao “smokvin list” za izdaju 30. avgusta i vraćanja DPS-a u centralne tokove političkog odlučivanja. Nažalost, snaga i odlučnost tog potpisa najbolje je odmjerena kada su nakon njegovog potpisivanja počele masovne huliganske provokacije korišćenjem zastava, projektora, divljačkog skandiranja i drugih rekvizita, gdje je porušen odnos države prema Temeljnom ugovoru, već na prvom praktičnom ispitu- ističu iz Milačićeve stranke.

Prema njihovim riječima, ne može se vraćati u život Milo Đukanović i DPS, destabilizovati država, provocirati Crkva, u ime potpisivanja Temeljnog ugovora i to treba da znaju i GP URA i SNP. 

- Predsjedništvo Prave Crne Gore podsjeća da su URA i SNP, uz podršku DPS-a, u Vladu o kojoj se danas glasa, uveli Ranka Кrivokapića i Raška Кonjevića, a da Dritan Abazović osim paušalnih najava navodnih rekonstrukcija, u skupštinsku proceduru nije ni procesuirao inicijative za njihova razrešenja.  Кonstatujemo: javnost, a ni politički subjekti koji treba da odlučuju o sudbini Vlade, nisu dobili nikakav predlog i plan rekonstrukcije Vlade, niti predlog i plan budućih političkih procesa, ništa, osim paušalne, medijske najave navodnog početka priče o  rekonstrukciji, “od ponedeljka” ili “od subote”- piše u saopštenju Prave. 

Poručuju da "ako URA želi da nastavi politiku otvorenog vraćanja DPS-a, samo neka nastavi".

- Mi ćemo opteretiti taj neustavni brak na svaki mogući način, uključujući i rušenje Vlade zbog narasle sujete bračnih drugova- navodi Milačićeva stranka. 

O dvobračnosti URA, nadalje ističu, najbolje govori to što je dvobračnost predviđena kao klasično krivično djelo u crnogorskom pravnom sistemu.

- Politička dvobračnost je djelo koje obezvređuje ugled političara i političkih organizacija u korist organizovanog kriminala koji počiva na premisi "da su svi isti i da je u politici sve dozvoljeno."  Ovo posredno važi i za SNP, koji je prihvatio ponižavajuću ulogu "držanja svijeće" učesnicima ovog neustavnog političkog braka. Mi smo od prvog dana izbora nelegitimne Vlade Crne Gore bila i ostaje najtvrđa opozicija i brana kriminalu i izdaji 30. avgusta. Već danas treba okončati stodnevnu agoniju pučista- zaključuje se u saopštenju Prave. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:18