Nacionalna antikorupcijska konferencija, Mans / NACIONALNA ANTIKORUPCIJSKA KONFERENCIJA, MANS - LAZAR RUZIC
12/10/2023 u 22:49 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajnke: SAD veoma zabrinute zbog ovakvog formiranja vladajuće koalicije

Realnost je takva da učešće u vlasti grupa ili lidera koji odbijaju da osude rusku agresiju, odbijaju da se zalažu za prava Ukrajine, odbijaju da podrže sankcije EU protiv Rusije, odbijaju da štite prava manjina i odbijaju da poštuju suverenitet susjednih zemalja poput Kosova drastično će omesti napore Crne Gore u ostvarenju njenih evropskih aspiracija - ističe se u izjavi ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke

Ambasadorka Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke kaže da su SAD veoma zabrinute zbog informacija da bi u novu vladajuću koaliciju mogle da se nađu političke partije i lideri koji se protive evroatlantskim vrijednostima.

Rajnke je u izjavi za portal "Dan" istakla da se stav SAD po tom pitanju nije promijenio.

- Stav Sjedinjenih Američkih Država o formiranju vlade nije se promijenio. Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena evroatlantskim vrijednostima, predstavlja multikulturnu Crnu Goru, pouzdani je NATO saveznik, snažno podržava Ukrajinu i nastavlja aktivno da radi na integraciji u Evropsku uniju - kaže abmasadorka Rajnke.

Ona ističe zabrinutost SAD.

- Veoma smo zabrinuti zbog izvještaja da bi novu vladajuću koaliciju mogle da čine stranke i lideri koji se aktivno protive evroatlantskim vrijednostima. Realnost je takva da učešće u vlasti grupa ili lidera koji odbijaju da osude rusku agresiju, odbijaju da se zalažu za prava Ukrajine, odbijaju da podrže sankcije EU protiv Rusije, odbijaju da štite prava manjina i odbijaju da poštuju suverenitet susjednih zemalja poput Kosova drastično će omesti napore Crne Gore u ostvarenju njenih evropskih aspiracija - ističe se u izjavi ambasadorke Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:23