Damir Šehović / - FOTO: PORTAL DAN/BOJANA BOžOVIć
07/06/2023 u 12:07 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Slučaj "Stambeni krediti": Damir Šehović tvrdi da Abazović krivičnom prijavom pokušava da podigne rejting

On je saopštio da je ova krivična prijava dio političkog folklora i jeftin marketinški trik Dritana Abazovića koji pokušava da podigne svoj rejting pred predstojeće izbore, naveo je advokat Martinović

Funkcioner Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović na saslušanju pred specijalnim tužiocem, u predmetu "Stambeni krediti", istakao je da nema bilo kakve odgovornosti i krivice za njegovo članstvo u Komisiji koja je rješavala stambena pitanja.

To je u izjavi za medije kazao njegov advokat Nikola Martinović nakon saslušanja.

- Objasnio je kako je Komisija radila i ono što je najvažnije dao je pozadinu ove krivične prijave, kazavši da je pozadina pomoć političkoj kampanji za predstojeće izbore koju kreira odlazeći premijer Dritan Abazović. On je saopštio da je ova krivična prijava dio političkog folklora i jeftin marketinški trik Dritana Abazovića koji pokušava da podigne svoj rejting pred predstojeće izbore, naveo je Martinović.

Kako je dodao, Šehović je imao je zahtjev ka tužilaštvu - zamolio je tužioca da što je prije moguće donese odluku u ovoj pravnoj stvari kako bi sve činjenice bile apsolutno razjašnjene i kako bi se skinuo teret sa njegovog imena.

Prije njega jutros je saslušan funkcioner DPS-a Budimir Šegrt.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Takođe, izvršenje djela negirali su i juče saslušani funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović i Dražen Miličković, bivši konzul u Sremskim Karlovcima.

Prema navodima SDT-a, postoje osnovi sumnje da je Bošković kao predsjednik vladine Komisije za stambena pitanja funkcionera, zloupotrebio službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima u periodu 2016–2020.

Pokretanje krivičnog postupka protiv Boškovića omogućeno je od sredine aprila, kada je aktuelna parlamentarna većina glasala sa skidanje njegovog imuniteta, ali i poslaničkog imuniteta još četvoro poslanika – Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić i Suzane Pribilović (DPS).

Poslanici su glasali po zahtjevu SDT-a, a nakon što je Administrativni odbor Skupštine predložio skidanje imuniteta. U SDT-u smatraju da postoje osnovi sumnje da su poslanici Bošković, Brajović, Šehović, Pribilović i Sekulović počinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli stotine odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, a sve je to, kako sumnja tužilaštvo, rađeno bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020. Tužioci sumnjaju da su Bošković i navedeni poslanici učinili to krivično djelo, donoseći odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:24