Milojko Spajić / - FOTO: SAšA MATIć/ VLADA CRNE GORE
15/04/2024 u 22:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić u Briselu: Crna Gora može biti uspješna EU priča

Iz Brisela stižu nove ohrabrujuće poruke da Crna Gora može biti uspješna EU priča, poruka je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Hertom Janom Kopmanom.

Tokom susreta bilo je riječi o statusu realizacije preostalih privremenih mjerila u vladavini prava, na čemu će biti baziran IBAR čije se dobijanje dočekuje u junu.

- Odlučni smo da privredemo kraju sve procese i da ispunimo preostale obaveze sa jasno definisanim rokovima za ona privremena mjerila gdje postoje određeni izazovi - poručio je premijer na društvenoj mreži X.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić boravi u Briselu gdje će sjutra (16. aprila) na poziv predsjedavajućeg Odborom za vanjsku politiku Evropskog parlamenta (AFET) Davida Mekalistera u saradnji sa koopredsjedavajućim Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom (POSP) Vladimirom Bilčikom govoriti na sjednici Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta.Spajić: Rezultati u prvih 100 dana rada pokazali ozbiljnu namjeru Vlade da se posveti EU putu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 01:56