05/06/2023 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Leposavić: Nudimo znanje i rezultat, da vladavina prava zaživi

Vjeruje da će imati dvocifren broj procenata podrške

U Crnoj Gori nažalost nema podjednako pravde za sve - ali  je moguće da bude i želja je velikog broja građana da naša zemlja postane pravično društvo, kazao je nosilac liste "Pravda za sve" na predstojećim parlamentarnim izborima Vladimir Leposavić.

- Tačne su nažalost ocjene i analize međunarodnih organizacija, da je Crna Gora hibridno društvo, u kojem su kriminalne strukture posjedovale državu. Višedecenijska vladavina DPS-a proizvela je to stanje da građani nisu znali da li kriminal drži državu, ili država funkcioniše na normalan način, često je bio slučaj da je ovo prvo na sceni, naveo je on.

Ostao je taj problem, ali ekspertska vlada je opet učinila nešto, dodao je Leposavić.

- Ministarstvo pravde dok sam ja bio na čelu tog resora donijelo je u rekordnom roku Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Savjet Evrope je rekao da je taj zakon dobar, a odmah smo prešli i na pripreme Temeljnog ugovora i radna reformama Državnog tužilaštva. Prvi put smo imali slučajeve da visoki funkcioneri odgovaraju za nedjela, naveo je on.

Zakon o slobodi vjeroispovjesti je vratio mir i otvorio je vrata pravdi, istakao je Leposavić.

- Pokret pravda za sve je tu da ponudi stručno znanje, posebno u oblasti prava, na listi imamo najviše pravnika. Tu smo, nudimo znanje i rezultat, da vladavina prava zaživi i da Crna Gora postane pravna država. To je preduslov za sve druge politike i ekonomije, kazao je on.

Istakao je da su građani tražili njihov angažman, te da vjeruje da će imati dvocifren broj procenata podrške.

- U novoj vladi sarađivaćemo sa svima koji su legitimno izabrani predstavnici građana, izuzev saradnje sa DPS-om i njihovim satelitima. DPS nije ni voljan ni sposoban da ukloni nepravdu u Crnoj Gori, zaključio je Leposavić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:59