Zoran Brđanin
03/03/2024 u 23:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada smijenila direktora policije Zorana Brđanina

Vlada je kasno sinoć, na telefonskoj sjednici, razriješila direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Razrješenje Brđanina prethodno je, na društvenoj mreži X, najavio premijer Milojko Spajić.

- Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine. Imajući u vidu navedeno, zadužiću ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta 2024. godine, a što je u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije - rekao je Spajić. 

Spajić: Vlada večeras smjenjuje Brđanina

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je kazao da očekuje da Vlada do ponedjeljka izabere jednog od kandidata koje je predložio.

-  Kandidati za direktora Uprave policije su saopšteni premijeru Milojku Spajiću. Tako da se tu ništa nije promijenilo, a sa imenima se u javnosti neću igrati. Objave djelimično tačnih i djelimično netačnih imena kandidata, sada znamo odakle dolaze, kao i pojedini tekstovi u medijima koji su kreirani na način da mene predstave kao čovjeka koji je tražio da koordinira UP, a istina je da su to od mene trazili na Kadrovskoj komisiji, ministri PES-a, kao uslov za rarješenje Zorana Brđanina - naveo je on.

Šaranović: Nije opcija da koordiniram policijom, Vlada do ponedjeljka da izabere jednog od kandidata

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:30